Nyckelord

Internet

Besöker

De senaste dagarna har jag befunnit mig i vad som förmodligen är den största tristess någon människa upplevt. Till följd av detta fick jag för mig att testa Chatroulette. För er som inte är bekanta med den sidan så är alltså konceptet att man sätter igång sin webbkamera och sedan slumpas det fram en annan person som gjort likadant. Det kan bli vem som helst i hela världen, typ. Är man missnöjd med vem man fick fram så trycker man sig bara vidare till nästa person. Och så håller det på.

Det finns bara ett litet problem, och det är alla män. Ration på män och kvinnor är väl 30:1 eller något. Och nu är det visserligen inte männen i sig som är problemet, utan snarare den så kallade runk-ration. Den är skyhög. Över två tredjedelar av alla män sitter frenetiskt och drar i snoppen när man kopplas fram till dem.

brahastighetDet finns en negativ sak med lägenheten, och det är det hafsverk till flytt av bredbandsuttaget som de tidigare ägarna har gjort. Alltså, de har flyttat jacket i hallen till andra sidan av vardagsrummet. Och där går den inkommande fibern till ett löst jack, som bara ligger på golvet och ser allmänt sårbart ut. ”Det är bara en tidsfråga innan skiten träffar fläkten” har jag tänkt många gånger, och idag hände det.

Jag flyttade på en sak i närheten av jacket, och plötsligt hade hastigheten sjunkit från 118 mbit (jag betalar för 100 så kabelteknikern hade en bra dag på jobbet) till 70. SKANDAL! Ibland skrämmer det mig, hur pass beroende jag är av internet, och hastigheten till det. Jag fick fan ÅNGEST. Vi snackar nära till tårar!

Sen startade jag om den trådlösa routern, och var tillbaka på 118 mbit. My precious hastighet.

Nu är vi alltså uppe i fyra dagar, and counting, på mitt liv utan internet. Kvällarna spenderas med att se om gamla DVD-filmer, gråta i timtal, och skrubba min lekamen i duschen. I skrivande stund är den beräknade klartiden 22.00, uppdaterat från 14.00 idag. Jag bara vet att det inte kommer att vara löst då. De har sagt ömsom 14 ömsom 22 sedan i måndags.

Jag är för snäll också, det är mitt problem. Ringde till supporten och de sa väl basically som det var.

-Ja eh hej, Daniel heter jag. Tänkte kolla hur det går med mitt bredband?
-Jadu… Det blir inget surfande för din del. Kanske aldrig mer. Hör du det?! Det är slut på snusket! Fibern är avgrävd och vi pissar på dig och ditt surfbehov!
-Jaha, okej! Ursäkta att jag störde då. 🙁

Fy fan! Nu har jag inte haft internettillgång på över två dagar. Abstinensen börjar nu visa sig rejält, och jag har börjat klä mig i djurhudar och göra gutturala läten. Dessutom har jag utvecklat en stark lust att börja kasta avföring på folk.

Igår var den beräknade klartiden 14.00. Sen blev det 22.00. Nu ringde jag Bredbandsbolagets support, och nu finns det inte ens någon beräknad klartid längre. Vi får se om jag överlever en bredbandslös kväll till.

När jag kom hem igår visade det sig att både mitt bredband och digital-TVn låg nere. Min felsökning:

  1. Starta om switchen.
  2. Få panik när det inte hjälper.
  3. Ringa Bredbandsbolaget.
  4. Få veta att fibern är avgrävd.
  5. Gråta.
  6. Slå sönder hela min lägenhet i vrede.

Okej, det där sista var inte sant. Men… vad gör man utan internet år 2013? Går ut och går? Upplever saker med sina sinnen, typ dofter och intryck? Nä. Jag gick och lade mig klockan halv nio på kvällen, som den pensionär jag är.