Nyckelord

mat

Besöker

Dagens middag. Jag är inte den som har 37 olika ingredienser, utan det räckte gott och väl med kyckling, paprika, lök, majs, creme fraiche samt salsa. Mycket gott.

Jag övervägde först att spela in ett Matlagning med Daniel-avsnitt, men det blev ändå alldeles för få missöden i köket för det.

kycklingfajitas

… Well, det känns så åtminstone.

Jag har ju funnit det här med Mathem.se – vilket jag i tid och otid blir mobbad för på jobbet. Men det spelar ingen roll, jag ÄLSKAR det bekväma i att kunna storhandla utan att behöva nöta på varken skosulor eller höftkulor. Innan detta börjar låta som ett sponsrat inlägg så vill jag säga att det finns nackdelar. Jag handlar alldeles för mycket! Dessutom en massa skräp!

Det blir liksom alltid samma visa. Jag är hungrig och beställer hem mat. Hungern och lättheten att klicka i varor i korgen är en FARLIG blandning alltså! Plötsligt har jag köpt två påsar chips (som jag sedan äter från samtidigt, med en hand i var påse), enorma mängder läsk, en ostbricka eller två, och inlagda vitlöksklyftor i chilimarinad (som jag alltid äter för mycket av och får feberkänslor). Det är liksom fyra fredagsmyskvällar på en gång, som jag äter upp i ett nafs eftersom det existerar i min omedelbara närhet.

Så ja. Jag beställde hem mat igår kväll, och då kan ni ju gissa hur min midsommarafton har varit. Mathem borde ha en varningsskylt: ”Låt målsman beställa maten om du totalt saknar självbehärskning.”

mysafton

Såhär ser undertecknads kväll ut. Notera ostarna. ”Sällskapsbrickan”… Lite tragiskt sådär. Dessutom ingår det ett gäng frågesport-kort (om ost, mycket spännande); som upplagt för en trevlig kväll – om man har ett socialt liv alltså.

Nu ska jag gråtäta medan jag lär mig om vilket vin som passar bäst till Camembert. 😀

Igår var jag på gymmet, för andra gången på typ tio år. Det blev ett ganska kort pass även denna gång, eftersom det var jobbigt även psykiskt. Jag är ju rätt ovan vid att vara trött på det där sättet, och min instabila hjärna misstolkar det som att jag är sjuk och/eller att jag ska kräkas. Då blir det ganska påfrestande. Men jag körde tills jag inte orkade lyfta armarna något mer, så det gjorde säkert nån nytta.

Den här sociala ångest-prylen förtar ju ganska mycket av lusten att gå och träna, men jag tänker inte ge upp. Det får kännas som att jag ska dö varenda jävla gång, jag tänker göra det här.

Idag blev det den här middagen förresten. Kycklinggryta med franska örter, morot och champinjoner. Egentligen skulle det ha varit en annan sås men den var slut, så jag körde på ett beprövat koncept. Morötterna funkade halvdant men på gott på det stora hela! FYRA SOLAR!

6d8d6b5831cb11e388e422000a1fb6e3_8

Lite moment 22. Jag planerar ju att börja träna, men jag är för trött för att orka börja. Och för att få bukt med tröttheten borde jag äta bättre. Men jag är för trött för att laga ordentlig mat. Därav problemet!

Men ICKE att det ska få förbli så. Därför är idag en smått historisk dag! Jag lagade nämligen min kanske första från grunden lagade maträtt (förutom på hemkunskapen). Det vankades pasta med rökt skinka, broccoli och nån sorts sås med skånsk senap i. HÄRLIGT! Tyvärr var det oätligt, och jag kräktes i timtal.

… Nä. Det var rätt gott.

denforstapastan