Nyckelord

lägenhet

Besöker

De senaste två dagarna har jag varit på ett himla hemmafixarhumör. Tänk den som hade semester och sån här energi jämt! Nu är det bara fem dagar kvar av min, så sen lär jag väl återgå till att vara en Slö Salkow. Bloggen kommer jag dock inte låta dö igen; tvärt om lär det väl bli en massa trams från när jag jobbar natt. Förutsatt att inte det största nätverkshaveriet i mannaminne inträffar.

tv-kabellist

Igår tog jag tillfället i akt och begav mig till Clas Ohlson i Mall of Scandinavia. Där inhandlades först och främst en kabellist att ha under TVn. Jag har tänkt att skaffa en länge, men det var först när jag la upp bilden på mina väloljade ben som jag insåg hur fult det var utan. Så två meter list fick det bli, även om jag bara behövde 30 cm. Jag såg ut som en stavhoppare när jag gick hem.

Om jag nu får säga det själv så tycker jag att det blev awesome. Att så lite kan göra så mycket!

multiverktyg

Sen köpte jag ett multiverktyg för att äntligen ta itu med de där förbannade skruvarna i taket. Jag frågade en Clas Ohlson-person om råd. Han var grymt trevlig, men hade två tårar tatuerade i ögonvrån. Betyder inte det att man har mördat någon? Någon gånger två i detta fall? Jag tänkte att det var bäst att hålla låg profil, så jag lät bli att börja skrika och välta alla hyllor i affären.

Det blev en Cotech, Clas Ohlsons egna superexlusiva märke. Hantverkarna blev gröna av avund eftersom alla ville få äran att köra en äkta Cotech, åtminstone en gång i livet. Men jag gick girigt hem med min, och började såga av den första skruven. Eftersom jag tillhör det manliga släktet så läste jag givetvis inte instruktionsboken. Det ledde till att jag inte hade satt fast munstycket ordentligt. Det ledde i sin tur till att munstycket och rotorbladet flög iväg längst vardagsrummet. JAG KUNDE HA DÖTT!!!

talibandaniel

Så därför insåg jag ganska snart att jag skulle behöva nåt skydd om tanken var att överleva mer än tio minuter. Skyddsglasögon hade jag faktiskt redan, men… inte så mycket mer. Så i brist på annat fick det bli en halsduk omsorgsfullt virad kring skallen. Wallah!

Problemet var väl bara att det blev så IN i helvete varmt i den koja jag hade byggt till mig själv. Glasögonen började imma och svetten lackade i pannan. Arg blev jag också; det blir jag av nån anledning alltid när jag svettas. När jag t.ex bygger IKEA-möbler brukar det allt som oftast bli så att jag nån gång under bygget klär av mig naken, arg som ett bi.

bultar-i-taket-borta

Efter den första skruven var av gick dock det mesta som på räls, och vips var alla av. Lite slipande och spacklande senare kände jag mig väl relativt nöjd. Inte helt hundraprocentigt, men om några dagar ska jag väl slänga på ett lager spackel till, så blir det nog finemang.

Martin Timell, släng dig i grovsoprummet! TV4, det är bara att höra av er om ni behöver en konsult att kalla in i särskilt svåra byggen.

pipandet

Visste ni att kompositören Robert Schumann ständigt hörde samma ton (A5) i huvudet, och till slut blev sinnessjuk? Han hade i och för sig Syfilis… Borde kanske testa mig.

Nu är vi alltså där igen – jag är besatt av ett ljud jag tycker mig höra i lägenheten. Vet inte om jag har nämnt det, men anledningen till att jag flyttade från Bromma började på samma sätt. En vecka när jag var väldigt förkyld började jag plötsligt att höra ett konstigt brummande i huset. Först trodde jag att det var en byggfläkt på vinden, eftersom föreningen höll på med radonsanering. Men efter flera månaders elände var det fortfarande samma sak. Jag frågade på föreningens forum – ingen hörde något liknande. Ingen i min närhet kunde höra det heller. Min morbror, som bodde i närheten, nämnde dock att han hade problem med stora el-luftledningar i närheten, som han kunde höra ett svagt brum av. Och så började ångesten. Elledningar skulle de väl knappast gräva ner nån gång inom överskådlig framtid, så det var bara att flytta till varje pris. Och tre månader senare bodde jag plötsligt i Solna istället.

Missförstå mig rätt – Solna är bättre på nästan alla sätt. Det är mycket större (från 53 till 78 kvadrat), det är nybyggt, fiber på 1 gigabit (både upp och ner!) för en spottstyver, jag har inte en stor väg med konstant biltrafik precis utanför, och det blir inte kokhett på sommaren. Så jag ångrar ingenting. Men faktum kvarstår: Brummandet satt i mitt huvud. Första natten i Solna hörde jag exakt samma brum. Jag accepterade att jag har tinnitus, och slutade där och då att störa mig på det.

Häromnatten började dock nåt nytt djävulskap. Aldrig får man vara glad. Det är ett pipande, eller kanske snarare som ett högt klickande, som hörs. Någonstans i huset. Jag tog tid med iPhonen, och det kommer med EXAKT 43 sekunders intervaller. Efter att ha smugit fram och tillbaka i lägenheten kunde jag konstatera att det inte är jag själv som är den skyldige. Så jag gav mig ut i trapphuset, klockan 23.30, för att försöka lokalisera det hela. I bara strumplästen sprang jag mellan våningsplanen tills jag slutligen fastnade på våningen under. Där lät det högst. Så nu har jag två huvudmisstänkta på plan två. Jag kan inte bestämma vilken dörr det kommer från, men nån av dem är det.

Och vad det är som låter? Förmodligen en brandvarnare som börjar få dåligt batteri. Och lägenhetsinnehavarna är troligen bortresta. Eventuellt döda.

Nu funderar jag på att bryta upp dörren, slå sönder brandvarnaren, och bajsa på deras hallmatta.

Jag gjorde en liten video om hur lägenheten ser ut just nu. Allt är inte helt klart, ska upp lite tavlor osv. Men helt okej. Sen har jag lite nojor gällande det hela, som ni gärna får peppa mig om (negativa kommentarer kommer kanske få mig att gå i barndom totalt). Dessutom så var det idag helt omöjligt att hitta orden (Alzheimers som knackar på dörren), vilket fick mig att svära och ta om några tagningar. Så jag hoppas att ni har överseende med det.

Det verkar te sig omöjligt att hitta ett tystgående kylskåp. Det jag har hemma är visserligen inte så gammalt, men det låter som ett tröskverk. Så att jag får tröskvärk. Hehe. Heh. Hrm.

Ändå är det bara fem decibels skillnad på det jag har och de tystaste som går att köpa i butik. Det är ett gissel, detta! Att köpa kylskåp har visat sig vara knepigare än att köpa bostaden att ha kylen i… Men jag får väl svänga förbi nån Elgigantenbutik och försöka få de inställsamma säljarna att visa mig vägen till en kyl som inte gör mig tokig. Sen säljer jag den gamla på Blocket. Utan att hjälpa till att kånka ner den för tre trappor, det kan jag säga!

Idag köpte jag nya sängkläder. I satin, eftersom jag fick lära mig att det är bra skit. Så jag gick till Hemtex och körde mitt vanliga race när jag ska köpa nåt jag inte vet nåt om – jag drog ner byxorna på mig själv på en gång. ”Hej, jag har absolut ingen koll på sånt här, hjälp!”

Och då fick jag faktiskt bra hjälp av en ung herre. Han fick tillochmed förklara vad som är vad i ett bäddset. ”Heter det underlakan?” frågade jag, och kände mig fullständigt efterbliven. Men det gick vägen.

sovrummet

Se på det! Det ser ju nästan mysigt ut, eller hur? Och ignorera gärna gardinerna, de är fula och för korta – det var inte tänkt att jag skulle ha 40 cm högre i tak här.

Sen har jag en tråkig nyhet att komma med: Jag… håller seriöst på att bli gammal. Jag tycker numera att Aktuellt är ett intressant program.

MEN GUUUUUUUUUUUUD-ÄH! *skriker så det ekar långt ut i trapphuset*

Jag är ledsen att jag inte bloggat på ett tag! Helt oförlåtligt, jag vet. Men jag har bara haft så mycket att göra med lägenheten. Nu är dock det mesta på plats, och det har gått relativt smärtfritt.

hemmet140213
Såhär ser det hela ut just nu!

Det finns väl några frågetecken kvar att räta ut, dock.

 1. Salahuddin har fortfarande inte vant sig vid att bo här. Han undrar när vi ska åka hem. Han går omkring och piper, och jag ANAR att han spenderar hela dagarna – när jag är på jobbet – på det enda ställe han känner sig trygg: I kattlådan. Men förhoppningsvis råkade jag bara komma hem precis när han var på muggen. Två dagar i rad.
 2. Jag (eller snarare min far, morbror eller mammas man) måste borra upp DVD-hyllan ovanför TVn.
 3. Kylskåpet låter för mycket! Det surrar till en sisådär tio minuter per timme, och det är för ofta. Överväger att slänga skiten och bara äta beef jerky för resten av mitt liv.
 4. Jag har en hel del småsaker att köpa. Typ en vardagsrumsmatta, en toalettsits (den de lagt fram passar inte! WTF?), en toalettborste, en ny ringklocka på ytterdörren (hur lyckas man förstöra en ringklocka totalt?), sängkläder.
 5. Jag måste orka bygga ihop min nya IKEA-sovrumshylla.
 6. Fibern (till bredbandet alltså) är heeeeelt fucked up. Jag skulle koppla in bredbandet när jag flyttade in. Tittade i uttaget. Inget nätverksuttag däri! Blev vansinnig för en stund. Insåg sen att de har flyttat inkommande uttag till vardagsrummet. Sjukt bra visserligen, men vid närmare inspektion så är fibern i väldigt dåligt skick, så det är väl bara en tidsfråga innan allt slutar fungera varpå jag blir deprimerad, super mig berusad, och går ner i havet.
 7. Det är aningen kallt i lägenheten. Har inte mätt, men säkert 3-4 grader kallare än i Huddinge. Men det går väl att fixa.

… Meneh… Det ska säkert ordna sig, det här.

Ikväll var jag i Bromma och mätte lite. Min penis är lika lång där. Fascinerande!

Haha. Ha. Heh. Nej, jag mätte de olika rummen, eftersom jag var ganska säker på att soffan inte kommer att gå in på det sätt jag vill ha den. Men efter några drag med måttbandet insåg jag att det räcker med råge. Det är t.o.m större än min nuvarande lägenhet, på sina ställen! Mycket nöjd. Och det hela kändes klart bättre idag; kanske handlade allt om att det var så jävla kallt sist. Nu var det inte nyvädrat (jag antar att det var det) utan helt normal temperatur.

Några nackdelar finns dock kvar:

 • Jag insåg att jag är höjdrädd från balkongen. Det är inte superhögt upp; tredje våningen, men jag blev alldeles skakis av att stå där. Trodde inte att min höjdrädsla var så pass illa. Nåväl, det kanske växer bort. Är ju van att bara ha typ tre meter ner.
 • Det finns en spegeldörr till den inbyggda garderoben i sovrummet. Den kärvar lite.
 • Kattlådelösningen jag hade tänkt ha (en HOL-förvaringspryl från IKEA) kommer att bli för stor för att ha i hallen. Jag får köra på bara kattlådan.
 • Bredbandsuttaget sitter som vanligt helt åt helvete till. Nämen absolut, installera det gärna så att det är så nära köket som möjligt, vad som helst utom i närheten av vardagsrummet, där har man aldrig några teknikprylar. Så det får bli skarvsladd-bonanza. Nåväl.

I övrigt kanske det möjligen kan bli bra, detta.