Nyckelord

singel

Besöker
singeldeppig

Ja, jag vet att det var menat som ett skämt, men… jag fattar bara inte.

Personen i fråga är en barndomsvän till mig. Han gifte sig för några år sen; nånting som alltid är garanterat att göra mig deppig när jag tänker på det. Absolut ingen missunnsamhet, men… Jag vill också ha det där. Jag skulle kunna ge upp det mesta i mitt liv mot att få stadga mig med en själsfrände på det där viset. Jag tror inte att han, eller folk i allmänhet, fattar hur enormt tungt jag tycker att avsaknaden av tvåsamhet är.

Så nu var inte bara Facebook snälla och gnuggade singelskapet i mitt ansikte (kan man ens direktöversätta så?), utan jag blev även hånad för det. Av honom – en person som har sitt på det torra kärleksmässigt. Fyyyyyyy fan! Det är som att en miljardär går ner till rännstenen och pekar och skrattar åt en uteliggare. Fyyyyyyyy fan, I tell you!

Var en god vinnare. Snälla.

Jag läste om en flickvän som hade gett sin pojkvän ett GTA 5 Survival Pack, komplett med spelet, chips, dip, godis, dricka, allt. Av ren kärlek!

Vanligtvis kan jag ju åtminstone hantera min kärlekslängtan, men när jag ser sånt förvandlas jag till ett litet otryggt barn som bara vill ha det där NU.

gta-survival-pack

Nu har äntligen svaret kommit: För att jag skämtade om papperslösa en gång i livet! Herregud, varför har jag inte vetat detta tidigare?! Här har jag gått omkring och levt i misär, och undrat varför kvinnor i allmänhet inte vill ha mig! Och så är svaret så simpelt?!

Jag ska givetvis inte skriva ett skämtsamt ord till angående papperslösa invandrare. Jag kommer att fullständigt ÖVERÖSAS av fitta!

papperslosa

Här kommer en mening som jag inte säger så ofta: Idag reflekterade jag över att det ibland är ganska skönt att vara singel! Idag har jag nämligen sträck-sett hela första säsongen av Breaking Bad, utan att någon klagat på att jag legat i soffan i kalsonger hela dagen. Woohoo!

Om det inte hade varit roligare att skeda med någon fin person av det täcka könet, som också hade velat se hela första säsongen utan att klaga? … HÅLL KÄFTEN! 🙁

Jaa hörni. Jag är ledsen, men den här bloggen kommer nog inte att vara så rolig under en tid nu. Den lär mest vara ”hur det är att vara singel och känna sig ensam”. Den unge Werners lidanden, i namnets riktiga mening.

Jag har nog aldrig varit såhär ledsen förut. Jag är väl bekant med att vara deprimerad, och ångest är något jag trilskas med varje dag. Men såhär hundraprocentigt uppgiven… det är något nytt. Dels för att jag inte får vara med Micaela, och dels för att det inte känns som att jag kommer att träffa någon som henne igen.

Jag går runt som en osalig ande både hemma och på jobbet. Hemma kommer gråtattackerna plötsligt och kan hålla i sig i timmar om det vill sig illa. Ingenting känns kul. Och på jobbet är det nästan ännu värre, där jag mest sitter och tittar ut genom fönstret. Kan inte äta nånting, och magen har totalkollapsat, allt bara rinner rakt igenom. Jag har blivit sjuk av abstinens.

Som tur är så har jag min hjärna, som är på min sida… I wish. Jag plågas av minnen av hur lycklig jag har varit den här sommaren, och tankar på att jag skulle ha bjudit till mer. Varför följde jag inte med på den där promenaden? Varför njöt jag inte mer av att bara få umgås med henne? Och framför allt: Hon ville att vi skulle jobba med min självkänsla, och tog fram material och hemuppgifter – men jag bara slog bort allting. Varför gjorde jag så? Jag är så jävla dum i huvudet, och nu sitter jag ÅTER igen och darrar på läppen.

Nu först vill jag ju jobba på det här, men nu får jag göra det själv. Jag hade behövt henne vid min sida för det här, men nu har hon – och vi båda, antar jag – gett upp. Vi har öppnat Pandoras ask, och det finns ingen återvändo. Nu måste jag klara det här själv på något sätt. Jag vet att jag har det ganska bra egentligen; jag har jobb, lägenhet, pengar så jag klarar mig för dagen, och har alla lemmar i behåll. Men ändå tycker jag att livet känns så fruktansvärt tungt hela tiden. Jag hade behövt hennes livsglädje och energi för att orka.

Nån gång kommer nog detta att bli bra, men just nu är det totalt mörker.

harnalSingel i snart fem dagar, och den akuta panikångesten har övergått till något som lite mer kan liknas vid apati. Men inte helt utan ångest-inslag, naturligtvis. Annars vore det ju nästan genomlidbart.

Tårarna kommer fortfarande då och då. Det kan vara en struntsak som utlöser alltihopa, som att se ett kvarglömt hårspänne. Eller en strumpa. Varenda liten sak jag ser är från en tid då det fortfarande fanns hopp för vårt förhållande. Jag finner mig själv med att önska att någon eller något ville trolla tillbaka mig till dagen då jag senast såg eller kände saken i fråga.

”Ta mig bara tillbaka till när jag jag hörde den här låten sist. Då fanns det fortfarande hopp. Då var det inte för sent.”

Det som känns allra jobbigast nu är känslan av att jag sumpade det hela. Att Micaela var min väg till ett mer socialt och aktivt liv, men att jag inte tog chansen eftersom jag ville sitta inne och glo på TV. Tänk om det var jag som hade fel hela tiden? Att jag nu har valt vägen till ett betydligt tråkigare liv? Att hon var unik som verkligen trodde på mig, och inte gav upp i sin strävan att dra med mig ut på äventyr, och att jag borde ha tagit vara på den möjligheten.

Jag har bara så svårt att se hur någon skulle orka ta sig an mig igen.

brokenheartI tisdags kväll blev jag singel igen, efter lite mer än ett halvår med Micaela.

Vi är helt enkelt för olika. Hon är aktiv, social och vill göra saker hela tiden. Jag är däremot både bekväm och föredrar den mysiga hemmakvällen. Jag vill på sin höjd göra sociala saker ett par gånger i månaden. Får hon bestämma så vill hon vara hemma ett par gånger i månaden. Jag har ju någon slags social fobi också, som såklart spelar in. Det är inte så lätt alla gånger, men jag har försökt. Jag har verkligen gjort mitt bästa, och följde med upp till Dalarna för att träffa hennes familj trots att hela kroppen skrek ”NEJ!”. Jag träffade hennes vänner, gick på krogen, och trotsade till och med min kräkfobi genom att äta nachos på Gröna Lund. Men hon fick vara ensam ganska mycket också, och förklarade att hon hade blivit olycklig till slut. Jag förstår det.

Så det fungerade inte längre. Vi hade varit i samma situation flera gånger, men stoppat huvudet i sanden. Förra gången vi gjorde slut ringde jag bara ett dygn efteråt och förklarade att jag inte kunde leva utan henne och så fortsatte vi som om ingenting hade hänt, men den här gången vet jag att det är på riktigt.

Just nu vet jag inte riktigt var jag ska ta vägen. Jag har aldrig någonsin känt sådan psykisk smärta förut. Idag började jag nästan att gråta på pendeltåget hem. Sen gick jag till affären och köpte en fryspizza till middag. Där, i Coops frysdisk, stod jag och grinade en liten stund. När jag samlat mig gick jag hem. Och nu sitter jag här och gråter medan jag äter.

Det är det här som kommer att bli min vardag ett bra tag framöver, och det känns så fruktansvärt dystert.

Micaela var den enda som verkligen kände mig. Den som alltid lyssnade och som alltid fanns där. En trygghet som jag definitivt aldrig upplevt förut. Hon fick mig verkligen att känna mig som en bättre människa, även om jag aldrig sa det till henne. Jag har i flera år fastnat i en negativ spiral av ensamhet, olust att göra nånting, och att ständigt vara väldigt hård mot mig själv. Hon fick mig att i stundom bryta det mönstret. Jag har extremt långt kvar till att ha något som kan jämföras med självkänsla, men det kändes som att jag var på rätt väg.

Nu är jag så ofantligt rädd att jag ska falla tillbaka i detta. Fastna i min ensamhet igen. Jag ska göra allt för att det inte ska hända.

Jag har absolut inga hard feelings gentemot Micaela, och jag ångrar inte en sekund av det halvår som har varit. Tack för de fina dagarna, och den bästa sommaren i mitt liv.