Som ni alla vet så har inte jag något liv. Än mindre ett sexliv. Och allra minst ett kärleksliv. Således har jag sen länge varit med i den här dejtingsajt-svängen, och testat ett gäng olika sidor. Detta i någon slags tro att det ska öka mina chanser att kanske, kanske få hålla lite hand igen. Efter att ha insett vilka fuffensmetoder Match.com använder sig av, så började jag istället att testa Mötesplatsen.se. Och de verkade ju vara lite småroliga sådär. En fräsch sajt med många medlemmar, varav inte alla är 50+ och korpulenta. Det bådade gott!

Ganska snart började jag att ana så kallade ugglor i mossen. Begravna hundar och hela köret. Det var nämligen så att jag inte fick några besök. Det var tamejfan som att jag inte existerade. Jag kunde metodiskt sitta och klicka igenom våg efter våg av unga kvinnor, utan att få ett enda besök tillbaka. Hallå? Syntes jag? Var jag i The Matrix? Fanns det någon sked?

Jag betalade 248 kr i månaden i åtminstone ett halvårs tid innan jag tröttnade. Det var väl något år sedan nu. Först för några veckor sen började jag ta en titt på det hela igen, och bestämde mig för att dubbelkolla med Mötesplatsens kundtjänst. Hade de gjort någon ändring i besöksfunktionen på sidan? Efter en stund fick jag svar.

Min profil var mycket riktigt osynlig. Jag hade betalat för något jag inte kunnat använda fullt ut, och jag hade ingen aning. Rent krasst kan jag ju faktiskt ha missat mitt livs kärlek, eller åtminstone ett helt gäng turer i halmen, på grund av detta.

Varför var då min profil osynlig? Det hade kundtjänsten först inget svar på. De försökte med att jag själv begärt att få mitt konto osynligt, men det hade jag då rakt inte. Snart kom de på varför, och det hade med mitt användarnamn att göra. Jag hade döpt mig själv till danielwerner. Det fick man inte göra, eftersom det är mitt riktiga namn. Man får inte ha några som helst kopplingar till användaruppgifter utanför sidan, eftersom man då kan låta folk träffa en utan att betala dessa enorma summor för ett medlemskap. Logiskt.

Och absolut, jag hade struntat i dessa regler. Det är dock inget unikt. 80% av medlemmarna på sidan har en diskret eller mindre diskret hint om deras mailadress eller facebook-konto. Det gör de minsann inget åt, men min personliga teori är att de struntar i att sätta dit kvinnliga medlemmar eftersom de är de stora dragplåstren (majoriteten av alla betalande medlemmar är och kommer att förbli desperata män).

Nåja, det var ett litet sidospår. Det väsentliga var att jag hade fått ett gäng mail av kundtjänsten, just gällande att mitt användarnamn är emot reglerna. Varje gång hade de frågat vad jag vill byta till, vilket jag naturligtvis inte svarat på eftersom jag inte är hur korkad som helst. Ingen skada skedd, trodde jag. Men nu visade det sig alltså att de hade gjort min profil osynlig på grund av detta. Ingen sådan information fanns i något mail från kundtjänsten. Inte heller står det något i reglerna om att de kommer att göra medlemmar osynliga om de bryter mot reglerna.

Om du bryter mot någon av ovanstående regler kan ditt användarkonto bli raderat. Detta gäller även om du är VIP-medlem. (VIP-avgift betalas ej tillbaka). Mötesplatsen äger även rätt att neka nytt medlemskap till de personer som tidigare fått sitt konto raderat.

Radera mitt konto, ja. Inte göra mig osynlig utan min vetskap, så jag kan fortsätta att betala medlemsavgiften utan att veta att jag inte ens syns på sidan! Det är rent bedrägeri. Just det här skickade jag som svar till kundtjänsten, och efter en del bollande (och slutligen tvång på att byta användarnamn) så lade de på 12 + 20 VIP-dagar på mitt medlemskap. Jag är inte nöjd. Det är som att hitta en avsågad penis i filmjölkspaketet, och få ett presentkort på filmjölk som plåster på såren.

Lika lite som en filmjölkspenishittare är sugen på mer filmjölk, är jag sugen på mer Mötesplatsen.se.

45 kommentarer

 1. Trist, tycker jag. Dels för att de suger pengar från folk med framförallt för att jag personligen såg fram emot lite nät-dejtande med prick just dig ^^

 2. DinBlivande Svara

  Håll dig borta från sånt helt och hållet, Daniel, du kan inte vinna några fall där.. och detta ska komma ifrån mig!

  • Daniel Svara

   Problemet är väl mest att det inte finns något annat. Om man inte uppskattar att gå på krogen och dricka alkohol, och är lite småblyg IRL, då får man antingen fläka upp sig på dejtingsajter eller bli en norrländsk eremit.

   • Det finns hur mycket annat som helst. Jag jobbar med dejtingcoaching (www.linneamolander.se) och kan också rekommendera http://www.c-r.se.
    Världen är full av människor som vill ha kontakt med varandra och även småblyga nykterister kan bli fantastiskt flirtiga med lite övning.

  • Julia Hegbom Svara

   Anmäl dem till ARN. Om det kommer flera anmälan om samma sak och samma sajt är det lättare att frågan tas upp.
   Gratis sajt får inte kosta 1500 sek. Anmäl till både ARN och Google support.

 3. Hej Daniel!

  Det är tråkigt att höra att du känner dig besviken på hur vi har skött situationen. Det är inte tillåtet att ha sitt riktiga namn som användarnamn, men vi på kundtjänst ska naturligtvis alltid meddela att profilen blir osökbar tills dess att namnet är utbytt. Vi ber om ursäkt för att du inte har fått den informationen!

  Din profil har inte varit osynlig för alla medlemmar utan den har inte synts i sökningar eller i onlinelistan. Din profil har i övrigt varit synlig.

  Vi vill självklart att du ska vara nöjd med Mötesplatsen och har nu kompenserat dig för all den tid du har varit osökbar.

  Hoppas att du kan tänka dig att ge oss en ny chans och att du snart hittar kärleken!

  Vänliga hälsningar
  Mötesplatsen Kundtjänst

  • Julia Hegbom Svara

   O, levande svar fån mötesplatsen. Kan ni svara mig också hur det gick till attdet finns massa bedragae som ringer mig mitt i natten? När jag ska jobba nösta mårgon typkl 6.00?

   Eftergifter av att vara medlem? Hur det gick till att det inte gick att fa kontakt med någon levande från support på motesplatsen?

   Rekommenderar att klaga direkt till Google support vid problem med motesplatsen.Motesplatsen support aldrig hjälper de bara vill tjäla era pengar, kärlek kommer ni inte fa på deras platser. Det är bara desperata där. Som jag varit. Omöjligt att börja med kärlek när man är desperat. Det fattar man så småningom. Sajt är bedragare. Ni blir lurade på stora summor.

   Man går inteoch köper alkohol för att träffa någon. Dessa sajter är värre och farligare. Ingen hjälp från support utan bara tiggeri på pengar. Har du blivit lurat så kontakta Google support. Det är absolut bästa i dit fall. Jag försöker varna folk om deras superdyra dåligt matchade verksamhet.

   Och så klart ingen hjälp från deras support.

 4. Hörrö Daniel, jag tycker hela tiden du har brudar som kommenterar här å verkar dejtingsugna, try them?

   • Cecilia Frank Svara

    Alla är inte förklädda män- jag är det inte, t.ex. För gammal dock…! Du verkar vara en jättemysig helyllekille som inte alls borde ha problem att hitta någon! Hur har det gått, btw?

    // Kramar från Cecilia Frank

    • Julia Hegbom Svara

     Detsamma. För gammal för sådan ung grabb. 1976an. Men du är snygg och säkert hittar någon. Som är lite ungre och tro på dig själv.

 5. Det vore roligt att kasta legobitar i ögat på dom jävlarna!
  ”Stå på dig annars står andra på dig!”

  • Julia Hegbom Svara

   Legobitar skulle jag inte kasta eftersom också madam. Men följa svenska lagstiftningen borde vara en god ton från motesplatsens support. Tyvärr så bryter de mot flera svenska lagar, bla konsumentslagen, marknadsföringslagen samt konkurrenslagen, andra app som är inte gör reklam som gratis förlurar kunder pga dessa bedragare. Jag kunde vara en hederlig kund och betala månadsvis typ 49 kr till någon annan sajt men lokades av mötesplats med deras påstående att de är största och gratis… Men deras gratis app som kostar närmre över 1500 sek gjorde att jag är inte intresserad av någon sådan tjänst framöver. Just på grund av motesplatsens bedrageri har hederliga sajter som kasnske er sajt, Anna, förlurar potenciella kunder. Man FÅR INTE påstå att något är gratis om det kan kosta tusenlappar. Det säger svenska lag om marknadsföring samt överträdelse mellan EU länder. Konkurrentslagen varnar om riktigt bra konkurrens mellan företag och sajter tillhör företag och en sådan sajt som inte följer den lagen försämrar för alla speciellt för Google och motesplatsens närmaste konkurrenter som är billigare och kanske bättre men förlurar kunder pga någon som motesplatsen missköter marknadsföring genom att påstå att de är gratis. Då förlurar hederliga sina potentiella kunder och deras potenciella förluster kan vara till stora belopp, eftersom kunderna väljer så klart gratis och störst. Att det inte så enkelt får man bitter erfarenhet efteråt.
   Stark rekommenderar att kontakta Google support med den frågan.

  • Julia Hegbom Svara

   Mötesplats, madam, bryter mot vissa svenska lagar, dit hör kunskap om sådana, bl.a . Konsumentlagen, konkurrenslagen samt marknadsföringslagen. Ni verkar vara så självsäkra att ni kan tro att ni lätt kan bruta mot svenska lagar och gå med fria händer. Det är just därför jag sprider kunskap om er sajt och var nar folk på nätet om er bedrageri. Dessutom har ni brutit mot Google rekommendationer om att verkligen försöka följa lag om marknadsföring. Grattis får inte kosta något, madam.

   Kolla i svensk lagstiftningen om du snäll när du har tid, så klaga på mötesplats till google support. Det går inte att prata med mötesplatsens support.

  • Nhaa typisk.. Jag trodde du menade Harry Potter en microsekund och blev jätteglad..

 6. åt h-vete med mp Svara

  Jag skrev en fin historia om ett förutsättningslöst möte på din kärlek diskussion. Förstår här ett och annat om dig när jag skrivigt med dig tidigare på annat forum under andra omständigheter. Själv sa man upp kontot idag. När jag inte längre var vip, ökade besöken väsentligt. Säker på att de har snyggingar som stöter på ej vip medlemmar för att suga lite pengar!

  Hoppas du hittar kärlek, prova ragga i matkön. Det säger de fungerar, där ser du iaf om de är förklädda männ! Eller hundtricket! Hej hopp

 7. Carl Erwin Svara

  Mötesplatsen är stället där man cencurerar minsta kritik som framförs, men betalt tar man.
  Mötesplatsen är stället där det finns folk som söker mer bekräftelse än en relation och man bör se upp när någon skriver ”livsnjutare” och sen finns det de som har rejält stora problem såväl sociala som ekonomiska.
  Mötesplatsen, är mediat man ska uppsöka om man är vältränad, mellan 30 – 45 år. Maken till sportiga och friska människor finns nog inte. Sveriges mest vältränade människor finns här.
  Mötesplatsen, har medlemmar som till 85 % inte svarar om det nu är så att man får för sig att svara.
  Mötesplatsen, är stället där många från PRO söker en partner, en hel drös faktiskt. Sen får man passa sig noga för att söka en yngre partner, gör man det tar det hus i helsike hos PRO:arna såvida man inte är kvinna vill säga…
  Mötesplatsen, gör fantastisk bra reklam för sig själva, och tjänar flera och åtskilliga miljoner på oss singlar.
  Mötesplatsen, bör kanske tänka på att ”liten tuva stjälper stort lass”

  Tack för mig…

  • Julia Hegbom Svara

   Håller med till 100% . Trevligt att veta att min bittra erfarenhet av dessa bedragare delas av flera. Bedragligt sajt som lurar folk på pengar och inte lever upp till det man påstår man levererar , det bästa svenska ordspråk. ?. Det kostar mer än det smakar.

  • Julia Hegbom Svara

   Oj. Kan du berätta vad PRO och drös betyder. Misdnöjd med motesplatsen för deras agressiva marknadsföring och bedrageri vad gäller pris. Ser ut att det är större möjlighet att prata med någon på antimötesplats sajt. Ni unga killar, som är mer begåvade med datorkunskap har inte någon tanke att starta något sådant? Trodde alltid att det är tvartom är ok att man är lite äldre och vi kvinnor är begränsade mer. Vi kan inte ha någon som är yngre. Så jag kan ha relation typ med män som är 40+ Angående de som inte svarar…. om de fick en chock att gratis sajt kostar 1500 sek… och de unga tjejer har kanske bara studiebidrag…
   Jag skulle också ha bättre användande av dessa pengar annars.
   Gillar matte så det är
   Motesplats = bedrageri x dålig och inte tillgänglig support x brott mot flera svenska lagar.

 8. Hej!
  varför såna sidor inte funkar? Såg du reklamen från Match.com? De sa, hos oss hittar 50 personer kärleken varje dag. Låter ju bra men.. 50 om dan innebär 25 par. Match.com har 580 000 medlemmar. En medlem av 11500 hittar nån, just idag. Det tar enligt deras egna uppgifter alltså i genomsnitt 35 år att hitta nån där. Skulle tro att det är likadant på Mötesplatsen.

 9. boulepatrikrik Svara

  Lustigt med såna sidor som kostar… fungerar det som de säger på tv-reklamen…?
  ”ja jag är ju blabalbla, men vill ju hitta mitt livs kärlek.. blablabla” (sen logga för vad-sidan-nu-kan-heta”)
  De glömmer matchmaking avgiften på typ 3000 spänn om året…

 10. Varför lägger ni Reklambilden:Vill du bli medlem när jag varit medlem flera månader??????
  Därför tar jag mig inte in på min sida nu och Kundtjänst har troligen upphört,får iallafall inget svar.Vore det här stället seriöst funnes det ett telefonnummer så det gick att få rätsida på det ni ställt till!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 11. Björ Damperud 2013-04-20
  Efter krångel att komma in på saiten i flera veckor blev jag lovad 2 måm vipplus,när jag påpekade detta i början av aprill skulle dom lägga på 5dagar vipplus vilket inte skedde. Senmeila dom att om jag hörde av mig 20/4 skulle jg få ytterligare 25 dagar vilket jag gjort idag med resultat att jag inte kan läsa några meddelanden.Fy Fan va dåligt Nu hoppar jag av Mötesplatsen.

 12. Blir så ledsen. Nog har Mötesplatsen solkats sedan Schibstedt tog över men inte anade jag att det var så här illa. Schibstedt verkar vara pengar pengar pengar
  Synd…vi behöver kontaktmöjligheter som livet är …Nästan så jag saknar Aftonbladets chatt…fast utan alla sex inviter
  KANSKE MÅSTE VI ENSAMITER BEGE OSS UT I REAL LIFE?

 13. Tror man får först va 30+ om det ska vara nåt seriöst folk där. jag är 22 och skrev till 900 personer och bara 1 var seriöst letande efter partner.

 14. Tycker du ser ut att vara en superfin kille och hade säkert fastnat för din profil om jag hade kunnat se den!! Synd!! Du ser ut som dejtingmaterial i mina ögon 😉

 15. mikethebig Svara

  svinbra sida och gratis och du kan nog döpa dig till vad som helst och där träffar man faktiskt tjejer jag har testat match.com och mötesplatsen samtidigt som HP och jag fick mest svar och fick träffa mset tjejer på HP

  http://www.happypancake.com

  • mikethebig Svara

   jag kan lägga till att jag var aktiv på mötesplatsen och match och hp och ett par andra sidor till samtidigt för att se vem som var bäst i test HP vann med hästlängder och samma tjejer är nästan med på alla sidorna?? har dom gratis medlemskap på betalsidorna skumt??
   HP om du verkligen vill känna doften av fitta igen 😛

  • Julia Hegbom Svara

   Vet ingenting om match.com men min bittra erfarenheter från mötesplatsen gör att jag hellre dejtar life. Det är just så att hedeliga sajter vågar man inte besöka på grund av en som inte följer lagar.

 16. Men fan vad gnälligt!

  Läs instruktionen istället för att skylla ifrån din egen dumhet.

  27 år och nätdejta ?? nja , gå ut på krogen och ha lite kul i stället

  • Julia Hegbom Svara

   39 och tjej och motesplatsen ÄR bedragare. Jag skulle vilja se förbättrad lagstiftningen när man kan sätta chef för sådan bedrageri med ”gratis”tjänst för 1500 sek? Mötesplatsens chef har för avsikt att lura folk på pengar med bedrageri som affärside. Eller hur? Och motesplats.se lurar folk på millioner. Men vissa lagar kan man ta retroaktivt..Tänk om det blir en viss lagförändring där inom kort ? Jag blev inte intresserad av lagstiftningen inom it brancsh tills jag själv bittert uppfattat vilka stora summor det handlar om. Och flesta företag är inte ens registrerade i Sverige. Det är liksom principfrågan nu.Rrrrrrr ni lurar folk på både sätt både på pengar och lov om kärlek det mest grundläggande behov hos en levande människa. Det är dags att politikerna får veta vart hunden är begravt och hur man kan finansiera reformer. Bara se till att it bransch följer lagstiftningen. Och straffa reelt de appar som bryter mot svenska lagar. Gratis får inte kosta något annars är det inte gratis och då bryter företag som påstår att app är gratis på en och samma gång mot marknadsföringslagen konsumentlagen samt konkurrens lagen. Mötesplatsens chef är inte mer begåvad eller respekterat av mig än narkotikaåtersäljare. Lika rik säkert efter all sin tjuvaktig verksamhet. Rrrrrrrr

 17. Testade HP och flirtade med några tjejer där. Det lustiga var att jag fick svar omgående från dessa tjejer med några få ord om att jag skulle skriva mer etc. Detta trots att dom inte var inloggade. Känns som ett automatsvar från HP för att locka till att bli betalande medlem. Har även prövat MP, första gången för ca 5 år sedan, funkade bra, men på senare tid upplever jag samma problem som Daniel, att man inte syns. Såklart handlar det om att tjäna pengar på människors längtan efter kontakt och kärlek. Inget fel med det iofs, men inte ok om det är oseriöst och medlemmarna luras.

 18. Julia Hegbom Svara

  Mötesplatsen är bedragare. Jag blev tvungen att betala halvårs prenumeration.
  Utan att önska något sådant. Deras reklam om gratis tjänst är renav bedrageri. Man får inte påstå att det är gratis utan man måste åtminstone hänvisa till köp i app.
  De följer inte Google rekomendationer.
  Kan någon klaga till Google på detta förutom mig att de lurar kunder på stora summor och bryter mot konkurrens lagen ( deras konkurrenter är hederliga och berättar att dessa tjänster kan kosta).

  Det går inte att avsluta prenumeration hos dem och inte går att kontakta dem.
  Har inte haft åsikt att betala har inte haft avsikt att tekna någon avtal. Blev lurad till detta med deras agressiv reklam. Trodde att sajten ”gratis”. Deras tjänster är superdyra och samtliga matchen inte fungerar i verkliga liv.

  Avråder starkt. Helst levande möte än sådana sajter.

 19. Lika mycket bluff som match.com. Det heter att det är gratis men man kan inte göra något, ens läsa sina mail utan att betala. Man kan inte skriva inlägg utan att betala. Jag undrar vad är det som är gratis? Glo på folk man ändå inte kan skriva till. Som att sitta i parken och glo.

 20. Man blir ju lurad in med rabatterat VIP-medlemskap nu när jag såg att det bara handlade om sex på mötesplatsen ville jag säja upp och sluta på mötesplatsen men finner ut att jag måste forstsaätta betala till dom 3 månader till utan att jag använder sidan ! Vilket lureri !

  Får se om jag får kronofogden på mej när jag inte betalar för 3 månader till ?

 21. jo det dem lurar alla , när jag var inne i sajten var det 4003 medlemmar inne , men jag kunde se bara ett fåtal , jag märkte också
  att dem spärrar dig från att ta kontakt med andra medlemmar dem agerar lite ”Gudaktiga ” det finns sajter där det är gratis att
  vara medlem elle varför inte annonsera i tidningen som det var förr, då lägger dem inte sig i

 22. registrerade mig två gånger och mitt konto blev raderat 2 gånger………..dem sa att det var för att deras system inte kunde bevisa att jag var jag hehehe, dem ville jag skulle skicka in ett foto med mig hållande mitt id i handen nära mitt ansikte hehehehe , tror inte det blev ett vänligt hejdå och söka min mycka på andra sidor finns ju en hel del.
  Jag har ju ett ganska ovanligt efternamn och kobinationen finns ju bara jag i sverige ( samt världen)……men

Skriv ett par väl valda ord vettja!