Nyckelord

dröm

Besöker

En gång skulle jag sova över hos min ex-flickvän (eller ja, alltså hon var ju min flickvän på den tiden), innan hon flyttade hemifrån. Hon gjorde det ganska snart efter vi blev ett par, men innan dess var det alltså sova hos päronen som gällde. Inget touchy-feely. Inte ens sova i samma säng, faktiskt, utan jag fick sova på nån madrass på golvet. Tjejen i fråga var väldigt märklig på det viset, hon ville aldrig vara ensam med mig. Hon ville knappt vara nära mig när hennes familj var i närheten. Hennes mamma var nog den som var mer sugen om jag ska vara ärlig. Hon sa alltid saker som ”nu vill väl ni gå iväg och mysa lite? 😉 ” eller ”ni vill vara för er själva förstår jag? 😉 ” medan flickvännen systematiskt förklarade att det inte behövdes.

Så en natt, efter att ha ätit en stor mängd tacos (det här utspelade sig på den tiden då jag inte fick panik av att äta mat tillsammans med hyfsat okända människor), så drömde jag att jag var en jättestor robot. Det var som att jag stod på 50 meter höga styltor! Plötsligt blev jag skjuten av en ond Megatron eller liknande, och föll handlöst mot marken.

klockan fem på morgonen vaknar hela huset av att jag skriker för full hals, rakt ut. Det var roligt att försöka förklara varför.

I natt drömde jag att Final Fantasy 15 skulle släppas. Eftersom den spelserien är bland det bästa jag vet i det här livet så var det här i princip en våt dröm.

Jag hade förbokat spelet hos Webhallen, och åkte till deras lokaler på Sveavägen för att hämta ut spelet. Väl där hade de gjort om hela butiken till en stor VIP-lounge, med svarta skinnsoffor längsmed väggarna. I en av sofforna väntade mina två spel jag bokat, Final Fantasy 13 och Smash Bros Brawl (bägge släpptes för många år sen). I drömmen var dessa spel korrekta så jag reflekterade inte vidare. Spelen var placerade i en plastkasse, ungefär som när man beställt tax-free på flyget. Det var bara det att min påse var tom.

Jag skulle precis fråga personalen vad som stod på när jag plötsligt fick ett samtal. Mannen i luren frågade var han kommit, varpå jag instinktivt kände att den jag pratade med var samma person som rövat bort mina spel. Jag svarade ”Magnus” och spelförövaren slängde på luren.

Butiken började släcka ner för att stänga, och panik började nu infinna sig hos mig. Det var fredag, och jag ville hem och spela. Jag mer eller mindre bad på mina knän om att få följa med in på lagret och titta efter mitt spel. Killen med Webhallens kvällspass gick med på det hela och vi gick in bakom disken, förbi fikarum och ner för trappor. Han öppnade de låsta hyllorna längs lagerväggarna, och det visade sig att allt var gjort av Lego. Dock inget spel någonstans.

Ungefär här dubbelkollade jag min order i mobilen, och det visade sig att jag hade beställt spelet till fel ställe. ”Norsborg” stod det i displayen. Jag smög iväg, och någonstans där vaknade jag, förundrad över hur mina tankegångar går när jag sover.

Jävlar vilken obehaglig dröm jag hade i natt. Jag brukar inte drömma mardrömmar, men detta var fan gränsfall.

Jag drömde att ett helt kollektiv av väldigt radikala feminister hade utsett mig som någon sorts huvudantifeminist som skulle bekämpas till varje pris. Så de skickade hotbrev, trakasserade mig på nätet, och hade nu t.o.m brutit sig in hos mig och stulit diverse sexleksaker (vad i helvete?). Jag besökte deras kollektiv, en stor övergiven villa. Där visade det sig att de stulit min post, bland annat en snowracer som jag tydligen beställt för flera år sedan. Jag skulle precis konfrontera huvudkvinnan i det hela när jag vaknade, med dunkande hjärta.

Jag tror att det hela baseras på en grej jag var med om för nåt år sen. Höll på som värst på Happy Pancake och skrev till en tjej. På hennes profil stod det att hon älskar Starcraft 2, varpå jag kommenterade att det var himla skoj då det inte är så många tjejer som spelar det. Hon svarade att det var extremt förminskande av mig. Jag ursäktade mig med att jag inte hade en enda tanke på att försöka förminska någon, utan att jag helt sonika tyckte att det var roligt att se kvinnliga Starcraft-spelare då det trots allt är en rätt manlig marknad. Sedan begick jag det ödesdigra misstaget att säga att det var tråkigt med en sån aggressiv ton, och blockerade henne. Inte som nåt straff, utan för att jag instinktivt kände att det aldrig skulle kunna fungera mellan oss, och då var det ju onödigt att fortsätta dyka upp i varandras sökningar.

Kaos! Efter några timmar fick jag ett facebookmail av en okänd kille, där han berättade att jag just nu blir uthängd på Twitter. Och mycket riktigt, personen använde mig som exempel på manligt förtryck. Hon hade censurerat mitt namn och bild, men läste man mellan raderna kunde man få ut hela mitt namn. Hon hade bland annat öppet frågat ”journalisten” Jack Werner om han hade en släkting som heter Daniel. Jag konfronterade henne och fick krypa till korset och förklara att jag inte menat något illa. Jag anser fortfarande inte att jag gjorde något fel, men tyvärr var jag tvungen att pudla för att inte få halva twittermaffian efter mig. Det var nåt jag bara inte orkade ta.

Jag övervägde ett tag att hänga ut hela twitterkonversationerna på bloggen, men då hade jag sjunkit lika lågt.

Okej, märklig dröm inatt.

Jag drömde att jag var ute på mina morföräldrars sommarställe, tillsammans med ett stort gäng ungdomar. Det var kväll, och nån slags fest, och jag var sinnessjukt kissnödig. Av nån anledning var toaletterna upptagna, och det var daggstänkt gräs utanför så jag ville inte heller gå ut. Till slut gick jag ut på verandan och pissade på golvplankorna där, varpå jag märkte att jag syntes ganska tydligt, och utanför satt två grannar och åt frukost (mycket oklart varför de åt frukost på kvällen). De såg äcklade ut.

Sen blev jag utskälld av min morfar, på grund av urineringen. Det intressanta är att morfar gick bort för sex år sedan, och när jag kollade upp vilket år det var fick jag se att jag var på begravningen exakt sex år innan drömmen. 26/1 2008. Det var väl creepy, så säg. Så om nu morfar på nåt sätt talade till mig, förstår jag inte varför han valde en dröm där jag pissade på golvet.

I natt fick min katt Salahuddin ungar. Fyra kattungar låg det mitt i sängen där Salahuddin låg bredvid och såg trött ut. Jag blev givetvis oerhört glad, eftersom jag älskar katter. Skulle jag behålla alla, eller sälja någon? Några ville jag åtminstone behålla.

… Det var bara det att Salahuddin är en kastrerad hankatt, och jag hade drömt alltihop.

Inatt drömde jag att jag åkte ensam till New York. Jag minns inte så mycket mer än att jag gick vilse och behövde köpa lunch. I affären slutade det med att jag gick därifrån med både lunch och ett stort paket kukringar. Makes sense.

I natt drömde jag att jag precis hade fyllt år, mycket äldre än vad jag egentligen är, och nu var ute och firade detta med inga mindre än Filip och Fredrik. Vi var på något snuskigt hak tillsammans med säkert sju andra män i samma ålder. Där satt vi nu och snaskade på varsin hamburgare.

En av dessa män var lite småstörig, så när han skulle gå och hämta mer fanta visade jag mitt missnöje inför hela gruppen: ”Alltså, kan ingen döda honom?”

Filip och Fredrik blev upprörda. ”Döda? Varför säger du så? Vadå döda?” frågade de äcklat. Märklig stämning uppstod. Sen vaknade jag. Varför drömmer jag om anstiftan till mord?