Dagens speltips!

Bioshock utspelar sig på 60-talet där en arkitekt har skapat en gigantisk undervattensstad – Rapture. Men något har gått fel. Så i heroismens anda beger man sig dit för att undersöka saken. Och det visar sig att alla människor är muterade till svamlande zombies, efter för mycket användande av en genmodifierande drog.

Svamlande ja. En mutantzombiemansak mötte jag i en korridor. ”Get the hell out of my office! Can’t you see I’m paid by the minute, you…” Sen sa han inget mer. Han är död nu.

Inte nog med att man jagas av ovanstående varelser så finns det så kallade Big Daddies (jättelika mutanter i dykardräkter) och Little Sisters (små besatta flickor) i staden. De håller alltid ihop. Big Daddies dödar folk och Little Sisters springer fram och dränerar något från liken, gissningsvis något de injicerar i Big Daddyn för att hålla honom vid liv. När lillsyrran inte håller på med sånt gömmer hon sig i stora håligheter i väggarna, och när hon behövs är Big Daddyn där och bankar på väggen. När hon kommit fram passar man på att spöa skiten ur dykarnissen. När det är gjort står lillsyrran och grinar en stund, och det är då man kan välja att antingen döda henne också, eller bedriva exorcism och rädda henne. Vilket ger olika bonusar beroende på hur man gör.

Buggigt som tusan är det dock, på forumen klagas det massvis på att spelet hänger sig i tid och otid. Och jag kan bara hålla med. Först var det problem med att få igång spelet. Då installerade jag Direct X, och sen kom det igång. Jag spelade i några minuter tills en känd bugg dök upp, och spelet hängde sig så fort jag plockade upp något (typ pengar eller vapen). Sen fixade jag det efter en stunds svordomar och googlande. Nu hänger det sig någon gång varannan timme, helt plötsligt. Så man får se till att spara ofta.

Anyways, kul spel. Det blir hela tretton Michael Caines i betyg!

Skriv ett par väl valda ord vettja!