Jag vet inte exakt hur, men jag råkade hitta till ”auktions”-sidan Ziinga.com via någon obskyr länk på en ännu mer obskyr sida. Detta är en sida där man har möjlighet att bjuda på heta prylar, typ iPhone 4S och liknande. Man bestämmer dock inte sitt maxbud själv, utan istället läggs priset automatiskt på ungefär 8 öre per bud. Och den som lägger sista budet vinner. Smart va?

Jag fick min MacBook igår. Jag är överlycklig!!! Jag har alltid velat ha en, men inte haft råd att köpa den. Tack!!! Ni har gjort något fantastiskt genom att starta den här webbplatsen – där man kan köpa saker man vill ha till ett så lågt pris. Tack så väldigt mycket!!!!

Så säger en ”användare”, som glatt poserar med sin nya laptop i händerna.

Det finns bara några små hakar med systemet. Varje bud kostar pengar. Mellan 5 och 10 kr ungefär. Lägger du ett bud så är det lagt, då har du spenderat de pengarna, oavsett om du vinner eller inte. Och varje gång någon lägger ett bud så förlängs auktionen med ca 15 sekunder. Detta gör så att auktioner håller på i en eller två evigheter, och användarna har till slut spenderat massor med pengar på saker de inte ens vann.

Men sidan stoltserar minsann med att man får köpa prylarna till superpriser, och visar ett gäng grejer som folk fått köpa för några hundralappar. Och visst är det så; inga grejer kostar särskilt mycket eftersom sidan sätter ett maxpris på dem (efter det ökar inte priset per bud), enbart för att sedan kunna bevisa att de har såna låga priser. Men att användarna sedan spenderat enorma mängder bud, och pengar, det framgår inte. Själv har jag, för skojs skull, bevakat en auktion på en iPhone, och den har i skrivande stund pågått i två timmar, med nya bud ungefär var tionde sekund.

Jag åtog mig uppdraget att vara grävande journalist, och pratade lite med en ”Annie” på deras kundtjänst. Hon visade sig dock inte vara särskilt samarbetsvillig. Men en god jul tyckte hon att jag skulle ha i alla fall.

Detta bevisar att Ziinga är en äcklig bluffsida, att folk som bjuder där är lurade och inte har några liv, samt att jag förmodligen har ännu mindre liv som – en fredagkväll – skriver ett helt blogginlägg om det hela.

53 kommentarer

 1. Margaretha Hjälte Svara

  Hej.Jag hamnade oxå på denna Ziing sida ropade in en kamera för 40:- vilken jag betalade direkt och trode i min enfald att jag skulle få den..detta var den 18 nov har ännu inte fått kameran däremot har Ziinga gått in och dragit 599.99 kr den 22/11 och 302:- den 18/12 för ett ”platoniummedlemskap” som jag absolut inte gått med på…då jag tittar på auktionssajten jag var inne står ingenting om det..jag är en gammal kärring67 år som gtrodde jag gjort ett klipp..nu har jag mist närmare 1000:- på ingenting..det är verkligen en bluffsajt..polisutredningen är nedlagd..men jag ska gå till banken för att se om jag kan få tillbaka pengarna den vägen..jag har nämligen inte skrivit på några papper att dom har rätt att dra pengar från mitt konto..jag spärrade dessutom mitt kort direkt då jag såg att dom dragit pengarna..trots ett nytt kort har dom kunnat gå in och dragit 302:- till.
  Undras hur man ska få stopp på dessa bedrägerier??? Dessutom skriver dom allt på engelska vilket jag inte kan läsa..på sidan jag var inne stod allt på svenska.
  MVH
  Margaretha Hjälte
  Björkrisvägen 3 M
  70234 Örebro tel 019-360502
  mor_hjalte@hotmail.com

  • Lotta Larsson Svara

   jag är en kärring på 60 och gick på niten i veckan!
   Har bytt VISA-kort och tömt kontot iannan de tog resten.
   de tog 599 för mig också!

 2. Hej Margarethe, du behöver inte känna dig för gammal o dum, jag e 49 o gick på samma nit, vann en nokia, betalade o fick sen info att om jag skulle få mobilen skickad till mig så var jag tvungen o skicka kopia på framsida kontokort, baksida kontokort och idkortkopia, då fattade jag att detta nog inte var ett bra val att buda, tror att dom gör så att man vinner när man provar o sen så drar dom pengar från folks konto, mitt lyckades dom ej dra något på eftersom jag spärrade det direkt efter att ha läst på webben det just du beskriver att folk fått pengar dragna på sitt konto. Jag har nu varit i kontakt med dom via mejl o hon hävdar att dom har rätt eftersom jag avslutade mitt konto så skickar dom inte min vara även om den e betalt, så dom 132 kr kan jag glömma men e glad att jag inte förlorade mer, så se upp alla ni som blir lite köpgalna, detta e en bluffsight av största slag
  mvh eva

  • Lotta Larsson Svara

   Lägg ut det på Facebook.
   Det gjorde jag efter att ha blivit lurad idag!

  • Eva- du som spärrade kortet så dom inte kunde dra pengar- hur gick det sen! Fick du påföljder tex från inkasso? O polisanmälde du?

 3. Ja stackars vi! Ziinga är verkligen något alldeles hemskt. Jag hamnade av misstag på deras sida och provade på gratisauktion och självfallet har jag inte fått vinsten. Och visst har Ziinga tagit från mitt konto 599 abonnemang och sedan 302 för uppsägning av abonnemang. Jag har aldrig beställt eller gjort avtal med Ziinga om abonnemang. KAN MAN FAN INTE PÅ NÅGOT SÄTT STOPPA DETTA!!??
  Hälsar
  Pertti

 4. Samma sak hände mig.. Är urförbannad. Jag ”köpte” en kaffebryggare för 126 kronor samma dag gick Ziinga in och drog 599,99 från mitt konto. Snacka om att bli lurad. När jag frågade om jag kunde få mina pengar tillbaka svarade någon på chatten att tyvärr du har gratisbudat 375 ggr!! Har inte varit inne där sedan jag ”köpte” kaffebryggaren men det är tydligen något kryss i någon ruta som gör att jag budar automatiskt. Jäkla bluffare. Man känner sig så maktlös.
  mvh Ciller

 5. Detta är lurendrejeri !!!!!!
  Jag bara bjöd på en dig.camera wipps så var den min, men sedan sansade jag mej och började läsa tyckte att det var lite för bra. genomförde inte köpet/ Dessa bedragare är fördjävliga undrar hur mycket folk som blir blåsta ? håll er borta från ZIINGA.COM icke seriösa
  Jag…..

 6. på nått sätt känns det skönt att det är fler som har problem med dom där. jag sitter just nu och dividerar med dom där en från nått land förklarar på halv taskig engelska vad som hänt mej och varför dom dragit 599:- från mitt konto. givet så läser man inte deras kontrakt på 10000 sidor innan man lägger ett bud där jag trodde det var gratis. jag har nu fått betala 302 kronor för att avsluta mitt konto, men om det är helt avslutat är jag inte 100 på, kan fortfarande gå in på sidan fast jag ringde en andra gång och förklarade att jag vill att allt ska rensas,men fick svar att jag kan använda mina sista bud. mitt svar va att jag inte vill ha dom och att dom ska radera allt. inte hänt än men hoppas på att inte något mer ska dras från mitt konto, hur har det gått för er andra när ni avslutat era konton där? har det funkat eller?

  • Lotta Larsson Svara

   Jag har bytt VISA-kort och tagit mina pengar från kontot

 7. JAG HAR NOG SOM MÅNGA AV ER ANDRA GÅTT PÅ EN NIT. hUR JAG HAMNADE PÅ DENNA SIDA VET I TUSAN, MEN BUDADE PÅ EN MOBIL OCH FICK TILL SVAR ATT JAG VUNNIT.
  JAG HAR BETALAT VAD MOBILEN KOSTADE´, MEN EFTER LÄST OM HUR MÅNGA SOM BLIVIT BLÅSTA FICK JAG KALLA FÖTTER OCH MAILADE ZIINGA ATT JAG ABSOLUT EJ VILL VARA NÅGON SLAGS MEDLEM HOS DEM.
  DE HAR DRAGIT 34 KRONOR FÖR MOBILEN. UNDRAR OM DET KOMMER NÅGON, KONSTIGT ATT JAG RÅKADE VINNA FÖRSTA GÅNGEN JAG BUDADE,VERKAR ONEKLIGEN VÄLDIGT LURIGT……………………………

  • Lotta Larsson Svara

   Det kommer ingen mobil – jag har gjort detsamma.
   De har dessutom dragit 599,98 från mitt konto. Så jag har bytt VISA kort och tagit ut alla pengarna från kontot och satt på ett annat.

 8. Lotta Larsson Svara

  Kan bara tala om att Ziinga håller på fortfarande.
  De hade tagit pengar från mitt konto i fredags 598,99.
  Nu har jag flyttat alla mina pengar från det kontot och får ett nytt VISA-kort i morgon.
  Så mycket onödigt jobb och förlorade pengar.
  Har lagt ut om det på Facebook.
  Kanske alltid kan hjälpa någon.
  Även om det är trist så är det skönt att man inte är ensam.
  Hjälper det att polisanmäla?
  kann banken verkligen plocka tillbaka pengarna?? Nej deet tror inte jag!
  Förbannad är man!

 9. Lotta Larsson Svara

  Det kommer ingen telefon. De bara fortsätter dra pengar.
  ta ut dina pengar eller flytta dem till ett annat konto och byt bankkort!
  Här är en till som blivit blåst!

 10. Jag budade också på en gratis auktion dum som jag var, vann auktionen men när jag kom till sidan där man ska betala så läste jag igenom den lilla texten och såg att man automatiskt signar upp sig för tre månaders premium konto för 599/månad. Kan man strunta i att betala sin auktion, har ju faktiskt bara signat upp med min gamla mailadress och ett användarnamn. Dom har ju ingen aning om vem jag är och skulle lika gärna kunnat vara någon som använt min gamla mail för att registrera sig.

 11. Richard jag gjorde som du, angav ej kort uppgifterna när jag skulle betala min vunna auktion. Såg det finstilta om 599kr för medlemskap då förstod jag. Hoppas det räcker. Hur har det gått?

 12. Har ni läst avtalet man kryssar i på sidan för det första?

  ”Ziinga förbehåller sig rätten att kunna ändra villkoren när som helst.”

  Ziinga.com är ett varumärke för Flamingo Intervest Ltd., OMC Chambers, P.O. Box 3152, Road Town, Tortola, British Virgin Islands.

  Där ser ni så fort ni kryssar i rutan så får dem göra i princip vad dem vill.

 13. Har polisanmält dem igår och har spärrat mitt kort. Dom har dragit närmare 1000:- från mitt konto och jag säger som alla andra. Det står verkligen inte att man ska betala såna hiskerliga summor i medlemsskap. Man luras in och lägger ett gratis bud vinner första varan och betalar sen är det fritt fram för dem att dra hur mkt de vill från kortet tydligen.

  Borde det inte funka om man går ihop och gör en anmälan och verkligen försöker stoppa detta??

 14. Hej!
  Jag vann också en auktion Direkt på första budet men, jag googlade Innan jag uppgav mina uppgifter om visakortsnummer och har skrivit och avslutat Nu Direkt också. Nu kan de väl inte komma åt mina pengar? Jag har ju inte uppgivit något kontonummer eller betalt något för det jag vann. Ska jag polisanmäla dem eller hur har ni andra gjort?
  Mvj
  Lena

  • Polis anmäl dom iaf så det kommer in så många anmälningar som möjligt på detta jävla företag. Har pratat med deras så fint svenska support idag. Kom till England och killen lät inspelad. Svarade inte på mina frågor och samma sak med mailen. Jag får svar men tar väldigt olika lång tid men samma svar i princip varje gång. Dom tycker att jag ska kontakta min bank. Trots att jag skriver att det är dom själva som ska ge tillbaka mina pengar. Jag kommer att kontakta dem tills dom hatar mej!!!

 15. Hej.Jag hamnade okså på denna Ziing sida ropade in en Ikea presentkort för 67Kr vilken jag betalade direkt och trode att jag skulle få den,sen förskte de flera gång går in och dra 599.99 kr(tack o lov min kort var utan pengar)o aldrig fick mitt ikea kortet heller

 16. Daniel Svara

  Herregud, vem hade trott att detta inlägg skulle få sånt genomslag. Det fullständigt vimlar av 50plus-are och allmänt internet-ovana personer.

 17. Hmhm ser att det är flera som blivit utsatta förstod att jag inte var ensam mitt konto kort är spärrat och saken är polisanmäld och har gjort en anmäla till allmänna reklamations nämnden.. För mig vart det draget även från tvshop oxå samma summa 589.99 vilket fick mig att inse att det var bluff allt …sista dragningen innan spärrning va 599kr från detta företag ,,

 18. jag blev oxå lurad att gå med och har vunnit en auktion, men tyvärr så finns inte ikeapresentkort tillgängliga i sverige så de vill ha mina kontouppgifter för att betala ut pengar istället. Men jag använde iaf ett e-kort när jag betala medlemsavgift utan att ha läst det finstilta så mig får de inga mer pengar av.

 19. Hej allihopa jag blev också blåst och nu har de där idioterna på hemsidan dragit över 500 kr från mitt konto och min fråga är kan polisen hjälpa och kan banken typ blockera eller göra så att de inte kommer åt mina pengar snälla svara annars kommer jag att dö! Mår så jäkla dåligt :(((

  • Ta ut alla dina pengar från ditt konto och ring sedan och spärra kortet hos din bank och beställ sedan ett helt nytt kort. Och gå aldrig på sådana sidor i framtiden !

 20. Hej Sellin!
  Du kan ringa banken o be de att spärra ditt konto kort o få ett nyt kort.

 21. Hej! Har råkat ut för detta med, min systerson som är 11 år lyckades skaffa ett konto. Jag ringde upp den engelska kundservisen och förklarade ärendet men dom sa att jag skulle maila. Pojken har gjort ett köp bud men inga kortuppgifter eller köp har gjorts alltså ingen betalning eller uppgifter kan dom dra pengar ändå? har ringt min bank och spärra kortet och tagit bort pengarna från kortet. Vilket jävla skämt företag rent utsagt, förbannad!!

 22. De kan inte göra något utan dina uppgifter..tror inte det iallafall för att jag glömde kontonamn,lösenord och skickade email till dom och fick svar men de säger att jag ska uppge kort nummer.
  för de som inte vet så märker man att det är ”scam” om man tittar ordentligt…de har saker som inte ens har kommit ut t.ex iphone 5 skulle komma ut 28 sept i USA men den uppe på sidan

 23. Hej. de verkar även skicka ut sms. Fick ett idag fast jag inte varit i närheten av deras sida. I smset stod att jag hade vunnit en iphone 4 de skickade med både länk och kod för att hämta ut ”vinsten”. Jag googlade upp denna tråd innan jag gjorde något annat och raderade sedan smset. Verkar ju vara ett riktigt bluff företag.

 24. kristina64 Svara

  Tack Daniel för att du skriver om detta! Precis samma hände mig som lindaas75 och jag googlade innan jag gjorde något annat och mina farhågor besannades! Tack än en gång!

 25. Elin Hansson Svara

  Hej på er alla där ute. Jag är 18 och lika lätt lurad som er 😛
  Men jag köpte den aldrig kände att jag var tvungen att kolla upp det först.
  Om jag inte har skrivit in mina konto uppgifter kan dom dra pengar ändå?
  Och hur fasiken får jag bort medlemskapet?
  Hjälp.
  Man borde ju varna alla för detta. För detta är ju förjävligt…
  KramKram från Elin

 26. Jag vaknade idag av att jag fick ett sms kl 06.08 och sömnigt tryckte jag på länken och kom till en sida där jag skulle bekräfta att det var mitt vinstnummer, och det var det ju och återigen jag blev väckt och var trött och tryckte korkat nog på den sabla knappen. Men när jag blev länkad till deras sida tvärvaknade jag och insåg vad det handlade om. Jag lämnade naturligtvis inga uppgifter och läste genom deras svenska avtal -där det för övrigt står att det är det engelska som gäller vid en tvist och bara det svenska var svårläst då jag fick scrolla som tusan för att kunna läsa (mobil) – och hittade inget om vad som händer om de smsat mig och jag tryckt på knappen. De har ju uppenbarligen mitt nummer – kan de lyckas dra något från teleräkningen? Någon som vet? Erkänner att jag är aningen panikslagen och rätt paranoid vid det här laget efter att ha ägnat senaste timmen åt att läsa på om det här blufföretaget.

 27. Hej Alla ni!!
  Samma sak har hänt mig jag har redan betalat 30 kr för min kamera men jag sket i att scana mina ID uppgifter..

  Gör som jag ska göra nu, överför alla era pengar till ett annat konto och ta ut allt ni har. Gå tiller resoektive bank och be dem spärra det kontot helt och starta upp ett nytt konto med nya uppgifter och spärra ditt bankkort så du får en ny.
  det är väldigt mycket onödigt jobb man får göra men vill man hålla i pengarna så får man göra det. tyvärr!

  Och ni kan även spärra dem från er mejl så ni inte får mejl av dem.

 28. Gick nästan på deras bluff.. Råkade trycka på en aktion som jag givitvis vann!
  Ett present kort från iTunes på 300 kr för 35,08 kr
  Men eftersom jag inte lämnat några kontouppgifter så kan dom väl inte göra nåt?
  Vill ju desutom inte ha produkten!

 29. Undrar samma som du Tacha. Fick ett sms tidigt idag om att jag hade vunnit något. Gick in och hamnade på denna jävla sida. Fyllde i mail adress och hittade på något lösen. Sen la jag ett bud på zara present kort, och vann. Då skulle jag fylla i konto uppgifter m.m, men då stängde jag sidan. Skickade ett mail och ja att jag vill inte ha något med dom att göra. Testade även att ringa, då var det något som pratade Engelska som svarade. Hmmm!! Så nu hoppas jag att dom inte drar något på min mobil * räkning* eftersom dom vet mitt nr, Sen borde dom ju inte komma åt mitt konto nr, har ju inte lämnat ut det. Ska ringa till min mobiloperatör och mdl dom om detta nr, ifall dom börjar dra pengar..

 30. Jag polisanmälda de idag.jag hade inte koll på konto tills idag.Tyvärr
  de hAR redan tömt min konto.jag spärrade kortet ,aldrig mer ziinga,
  ZIINGA är bara skit.

 31. Blev lurad idag på 599 kr, fick en chock när jag kollade mitt konto och ziinga hade dragit de pengarna. Fort som attan ringde jag banken och spärrade kortet och kontaktade ziinga. Nu fick jag ett mail om att de hade försökt att dra 380 kr från kontot bara för att jag sagt upp ”medlemskapet” men i och med jag spärrat visakort nr så kan de inte komma åt pengarna mer 🙂 Kan nog känna mig blåst på de 599 kr men de ska f-n i mig inte få en spänn mer ! Nu skickar de mail om att nästa betalning jag ska göra är den 11 nov men de kan de känna sig blåsta på då jag redan har sagt till dom att de kan dra åt … och de kan stänga ner mitt ”medlemskap”. I morgon ska jag kontakta polisen, datainspektionen och KO. Inget kommer troligen att hända med dessa anmälningar men det får mig att må liiite bättre 🙂

  Vad har hänt er som spärrat era bankkontotn ? Har ziinga försökt med något som t ex kronofogden för att få mer pengar från er ?

 32. ZIINGA är bara skit skit skit skit skit skit skit skit skitsssssssssssssssssssskkkkkkkkkkkkkkkkkkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitttttttttttttttttttttttt

 33. Ziinga har inte lyckats dra några pengar från mig eftersom jag vid första vunna aktion angav internetkortnummer. Men loggar jag in på ziinga så ser jag att jag har obetald medlemsavgift + förseningsavgift + straffavgift = ca 1000 kr. Men det är väl bara att strunta i det, eller ????

 34. Izabela: Tror inte du behöver oroa dig då företaget ligger på Malta och har inget sätt att kräva in pengar från Sverige. Har läst om flera som spärrar sina kort här och Usa, Kanada m.m och sedan händer inget mer än att de får mail från ziinga om det ska betala men det är bara att spärra de mailen om man vill 🙂

 35. Jag har idag spärrat mitt bank kort med och ska få ett nytt, De har dock inte dragit några pengar ännu då jag upptäckte detta i tid och pratat med dom på chatten och de säger hela tiden att allt stod där och jag sa att det var inget jag fick välja själv och att de luras osv. Men kortet spärrat då borde de inte kunna göra något alls?

  Jag har även ändrat i konto uppgifterna falskt namn och adress som inte finns. Men frågan är om de har mitt gamla reggat i deras bas. vad tror ni??

 36. * Den här betalningen inkluderar ett 7-dagars gratis Platinummedlemskap. Efter de fria dagarna gäller den normala månadsavgiften på Kr 599,99. Medlemskapet är bara bindande i 3 månader

  Står det när ni betalar frakten på 20kr. Var noga med det ni gör och läs ordentligt. Fick precis mail från dem o kollade på google hur seriösa de var… Många känner sig lurade men ni har själv gått med på 3 månaders medlemskap när ni betalar första varan, tyvärr :/

  Mvh nicklas

 37. Det lustiga är att intresset för att sätta stopp för dessa bedrägerier från myndigheternas sida är lika med noll till skillnad när situationen är den motsatta.Vanliga människor som genom fildelning lurar stora företag på pengar.Då verkar resurser och intresse vara desto större.
  Att sedan facebook säljer annonsplats åt Ziinga borde få människor att tänka till ett varv till.

 38. hej jag är en kille på 22år. har också hamnat på ziinga.com skapade ett konto förlänge sedan och loggade in där efter år för jag såg det på facebook. tur som är har inte jag blivit lurad på det så mycket. då mitt kort inte går att köpa på kort siffrorna. så jag använder alltid ett e-kort till att betala skit på Internet. och konstigt nog vann jag en telefon för 0kr endast 20 kr i frakt kostnad. har inte fått den ännu. mitt e-kort valde jag själv att sätta en valfrisumma så jag satt 30kr som max handelsgräns. så misstänker också att dom skulle vilja dra massa pengar men so tur är så kan dom inte det. 🙂 men nu mobil som jag vann kommer väl inte till att komma 🙁 och vem vet dom begärde ID och en underskrift på ett papper gällande mitt kort. E-kortet som inte finns några pengar på :). Dock mitt körkort lämnade jag in 🙁 så oseriösa som dom är vem vet om dom försöker att göra en kopia på det 🙁 till någon kriminell person i Amerika eller något. som sedan vandrar där med min information och säger att han är turist till polisen där nere ???? Verkligen inte kul 🙁

Skriv ett par väl valda ord vettja!