Varning för spoilers, gott folk.

5. Paul Sarone från Anaconda (1997)

Anaconda är en riktig B-film, men den har faktiskt en ganska obehaglig scen. Det är när Paul Sarone, prisjägaren med sikte på en anakonda, får träffa sin kära orm. Ormen griper tag om honom, och kramar tills hans käke går ur led. Den går ur led med ett härligt knakplopp, och man känner lite obehag hemma i soffan.

4. Walter Donovan från Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

Walter Donovan arbetar för nazisterna. Bara en sån sak. Tillsammans letar de efter den heliga graal, bägaren som Jesus drack ur på den sista nattvarden. Dricker man ur den får man evigt liv, sägs det. Det vill Walter ha, så efter mycket om och men får han välja bland ett gäng av bägare, väljer fel, och åldras på några sekunder. Sen förvandlas han till damm.

3. Milton Krest från License to Kill (1989)

Milton vill lura den klassiska Bond-skurken på pengar. Det brukar aldrig vara en bra grej. Den klassiska Bond-skurken, Mr Sanchez, puttar in Milton i en tryckkammare och stänger dörren. Han ökar långsamt trycket, medan vår vän där inne verkar ha lite ont i huvudet. När trycket är på max kapar han slangen med en yxa, vilket får trycket att falla extremt snabbt. Miltons huvud blåses upp som en ballong, och exploderar. Detta har blivit framröstat som den mest grafiska scenen i en Bond-film, någonsin.

2. Arnold Toht från Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981)

Arnold Toht är en ond nazist (dessa nazister, de har alltid en benägenhet att vara onda) som vill åt Arken, den behållare där de tio budorden ska finnas. När de väl hittar Arken och öppnar den, inser de sitt misstag. Arken tycker inte om onda människor, och dödar dem med heliga blixtar. Arnolds ansikte smälter.

1. Emil Antonowsky från Robocop (1987)

Den ohotade vinnaren på listan! Vår vän Emil är en krigstokig gängmedlem och hejduk till skurken i Robocop, som bland annat hjälper till att ge Pre-Robocop så mycket stryk att han tvingas bli Post-Robocop. Detta tycker inte Robocop om, så han vill hämnas. I lagens namn, givetvis.

Under en biljakt jagas Emil av robotsnuten, tappar kontrollen över bilen, och kör rakt in i en tank med ”giftigt avfall”. Vilket sorts giftigt avfall det handlar om framgår inte riktigt (ett tydligt hål i handlingen!), men det är troligen inget man skulle dricka till maten. Emil stapplar ut, med skinnet hängande från kroppen, och underläppen någonstans vid bröstet. ”Heeeelp meeeee” väser han. Han lyckas ta sig till vägen, där hans forne skurkchef råkar köra på honom, vilket får honom att explodera över framrutan i en kavalkad av blod och äckel. Huvudet studsar iväg lite också. Mums!

Skriv ett par väl valda ord vettja!