Igår var det fest på jobbet. Hela koncernen. 700 pers. Så efter jobbet bar det iväg till Alvik där vi samlades i vad som skulle kunna liknas vid ett hangar. Värmen och sorlet var överhängande, och ingen hörde vad konferencieren Thomas Järvheden (ni vet, han från Extra Extra) sa. Dessutom skymdes han av en blomlåda som hängde på räcket, ty han stod nämligen på en slags platå ovanför havet av människor.

Sedan kom sverigechefen dit, uppeppad till tusen. ”Vad fiiiiina ni är” sa han två gånger. Ingen lyssnade ändå. När han var klar kom Järvheden tillbaka och drog någon extremt krystad anekdot om sitt namn och dess betydelse. Antar att det fick hittas på ett nödskämt då det inte finns så mycket att skämta om när det gäller bredband.

Sedan åt vi, och i sanningens namn så vad det bland det äckligaste skit jag varit med om. Förrätten bestod av potatis (OK), inlagd sill (usch) och hårt bröd (OK). Förrätten fick IG. Sedan kom varmrätten. Laxspett (usch), nån slags speciell skinka som smakade gummi (usch), Kycklingspett (OK), en fruktansvärt märklig ost-paj (usch), potatis (OK). Varmrätten fick också IG. Och till alltihop fick vi öl (usch), vin (usch) och nubbe (usch). Roligt. Efterrätten var iaf rätt ok, då den helt sonika bestod av jordgubbar och glass.

Efter det fick vi höra på en egengjord musikvideo av VDarna. Vår egen var iklädd gubbkeps och pojkbandssjöng ”I’m the guy with the lowest prices”, för att charma nån blondin som skulle liknas vid en kund. En annan VD sjöng att han är snabbast, men jag tror inte att hon valde honom då tjejer oftast inte uppskattar snabba killar. Höhö. Efter det, och folkets jubel, fick vi lyssna på tre schlagerartister. Sebastian-whatshisname, Sonja-whatshername och whatshername-whatshername. Aldrig sett den tredje förut, men hon var tjock iaf om det säger er något.

Precis som på julfesten blev jag grinig över hur klängiga alla var och hur ingen ville klänga på mig, och ville därför gå hem. Men alla övertygade mig att stanna, så vi bestämde oss att dra iväg till Medusa.

Jag pratade iaf lite med tjejen som endast är känd som ”leverans”. Eftersom det är avdelningen hon jobbar på. Jag diskuterade lite hur det är att vara kort och hon menade att det var tur att hon hade klackskor. Jag sa att jag också skulle behöva ett par och undrade om hon inte hade några att låna ut. Märkligt hur jag inte kan lyckas hålla ett normalt samtal utan att glida in på transvestitism. Jag kände hur fel det blev hela tiden, men orden gick inte att stoppa. Nåväl. Jag fick hålla hennes öl iaf, som jag drack av bara för sakens skull.

Sedan skulle vi dra vidare, och då hände något fult. Jag frågade om hon skulle hänga med, och hon sa att hon eventuellt skulle komma dit senare. Jag vet inte riktigt vad som felade i kommunikationen men jag visade iaf att jag höll tummen. Hon trodde att jag ville göra nån ”Ey peace niggah”-pryl så hon knöt sin näve och mötte min. Helt sjukt. Sen gick jag därifrån med ett förbryllat ansiktsuttryck.

Vi åkte taxi till Medusa. Sex pers i en taxi. Sju med chauffören. Jag fick sitta i knät på en tjej från telesales. Tänk att man aldrig får känna sig manlig. Väl där så blev vi bjudna på varsin lakritsshot då Marcus kände bartendern. Sen drack jag Smirnoff Ice hela kvällen, och blev bjuden på nåt jag inte vet vad det var av Mackan. Det smakade ungefär som Jägermeister fast värre. Efteråt sa han att han drack samma sak förra gången och inte mindes nåt av kvällen efter det. Otäckt. Det var ett himla bra ställe iaf, de spelade Rammstein. Två gånger! Annars mindes jag väl ungefär varför jag inte tycker om att gå på krogen som singel. Jag fick dock de två mysigaste samtalen på mycket mycket länge, så inte tusan kunde man vara deppig. Klockan tre gick vi hem, irrade omkring lite innan jag slutligen hittade min nattbuss där jag satt och nickade till jag var hemma. Jag slängde av mig kläderna i farten medan jag gick mot sängen, kastade mig på den, och slocknade. Och nu sitter jag här med, som rubriken vittnar om, fruktansvärd huvudvärk.

Så, vilka var behållningarna med kvällen?

  • Träffa mina gamla kollegor.
  • Dricka av leverans öl.
  • Sex i en taxi (höhö).
  • Sitta i knät på Telesales.
  • Se kollega 1 begå låtsas-sodomi på kollega 2 varje gång han vände ryggen till.
  • Se kollega 3 vara helt sjukt berusad redan när han kom, och hälsa på mig ungefär sex gånger.

Skriv ett par väl valda ord vettja!