Jag köpte kycklingwok till lunch idag, och detta fick mig osökt att börja tänka på folk som äter asiatisk mat med pinnar. Det stör mig extremt mycket. Det känns som att alla bara äter med pinar för att försöka vara indie. Det är liksom det senaste, att äta med pinnar, för då känns det som man sitter i Sydostasien på riktigt vilket ger ett sånt otroligt välbehag. Åh, det är så coolt att äta med pinnar!

Vi västerlänningar har gaffel, kniv och sked, vilka med fördel kan användas vid förtäring – även av asiatisk mat. Så keep it simple. Skärpning!

PS. Jag vet inte om det framgår, men jag kan inte äta med pinnar. 🙁

9 kommentarer

 1. att äta med pinnar är sååå 2001. DÅ var det "det senaste". förövrigt är det inte "coolt" att äta med pinnar, sushi till exempel som enligt traditionen ska ätas hela äts med fördel med pinnar. praktiskt, så det så.

 2. Går väl lika bra med gaffel eller sked, tänker jag. 😀

  Men icke, det är mer indie med pinnar! Har jag rätt eller rätt?

 3. Jag käkar med pinnar när tillfälle bjuds bara för att jag tycker att det är roligt! Vafan, gaffel och kniv äter man ju med varenda dag!

 4. Åk till Kina så får du lära dig att äta med pinnar. Många ställen som vi åt på hade inte bestick så man fick ta seden dit man kom!

 5. Ja, om man åker till Kina ja. Men det här är Sverige. 😀

  Nu känner jag mig lite rasistpatriotisk när jag säger så. Men det stör mig bara. Inget värre.

 6. Håller med Isa ovanför, det är ju roligare att äta med pinnar om nu tillfälle bjuds! Och det är inte svårt att lära sig, alls. Sushi däremot äter jag oftast med händerna. Föredrar att bita av dem och då brukar de falla ihop annars.

 7. Jag stör mig på att svenskar äter med gaffel och kniv när de serveras rätter med ris.
  Seså ät med gaffel och sked, förövrigt så äter jag guling mat med pinnar för det gör att man fokuserar sig på annat än vardagstramset för en stund!
  Keep it black shorty!

 8. Västvärlden har även mixern. Kycklingwok-shake eller en sjysst fiskpinnesmoothie borde gå långt före kniv och gaffel i effektivitet.

  Det handlar om upplevelser.
  Man äter med pinnar för att det blir lite mer spännande, ungefär på samma sätt som att man INTE äter en romantisk middag på McDonalds… Det handlar om upplevelsen 🙂

 9. Nu finns du bland de läsvärda bloggarna som har en åtråvärd plats på min sida!!

Skriv ett par väl valda ord vettja!