Jaha, då kör vi igång. Jag känner mig lite tramsig som livebloggar om ESC som värsta Aftonbladet-journalisten (med enda skillnaden att detta är det ingen som följer), men jag har ju inget bättre för mig ändå.

21.02 är klockan i skrivande stund, och programmet inleds av tre värdar – två kvinnor av okänt ursprung samt Stefan Raab, som jag råkar veta stod för Tysklands bidrag år 2000, Wadde hadde dudde da. De har i vanlig ordning tagit alldeles för mycket uppåttjack och man blir alldeles matt av att höra deras livsglädje.

Gänget börjar sjunga Lenas vinstsång från förra året, och även Lena själv – trots att hon ska stå för Tysklands bidrag även i år – är med och sjunger. Känns lite fuskigt, men det har tydligen blivit OK:at av Eurovision-styrelsen… där tyskarna har vetorätt. Jag anar en konspiration!

Skriv ett par väl valda ord vettja!