Jag kanske har Aspergers syndrom eller något, men jag har aldrig fattat det här med att festa utan att ha en anledning. Jag fattar bara inte grejen. Hur kan vissa människor ha som största intresse att gå ut flera gånger i veckan, och sen bara dricka en stor mängd alkohol?

Jag fattar inte det roliga med det. För mig är festande nånting man gör när man ska fira något. När man tagit studenten, när man fyller år, när man vunnit på lotto, eller när man varit med om sin första trekant. Inte för att fira att det är helg.

Newsflash: Det är för fan helg varje helg!

18 kommentarer

 1. Jag ser inte heller nån anledning att festa varje helg! Dessutom. Tycker jag inte alls om att dricka så mycket. Det enda man får med sig från kvällen är ju en rejäl bakfylla till dagen efter, som ALDRIG är värt det!

 2. Om bakfyllan inte är värt det har man inte festat rätt. 😉

  Nej seriöst, att gå på krogen gör man inte för att fira. Iallafall inte jag. Jag festar (dock långt ifrån varje helg) för att gå ut och träffa folk, skratta, dansa, knyta kontakter, se lite nya ansikten och så vidare. Det är roligt!

 3. Nämen titta du stavade Asperger rätt!
  Och vad har det där med Asperger att göra?

 4. What the fuck har det med autism att göra?
  Många gillar att festa, behöver inte vara ett firande av något. Det är inte syftet med en fest? Syftet är träffa folk, dansa kanske, dricka om man gör det. Det är en social grej.
  Du gillar att bygga med lego, andra gillar att göra andra saker. Själv är jag inte jätteinne på att festa, men det kan vara kul ibland. Och jag förstår funktionen eller vad man ska säga.

 5. Daniel Svara

  Menade mest att jag kanske har aspergers då detta är ett socialt fenomen som jag inte förstår mig på. De med aspergers har ju ofta vissa svårigheter att förstå sociala möten och liknande, dock inte alla. Hoppas detta var PK nog som förklaring. 🙂

  PS. Autism och aspergers är inte samma sak.

  • PS. Åhhh. Det är en mild form av autism, det är vad det är. Det är inte en separat ’störning’. Diagnosen heter alltid (vad jag har hört från experterna) högfungerande autism/aspergers syndrom. (Från o med 2013 kommer asperger tas bort ur DSM-IV och istället kallas autismspektrumstörning just för att folk ska sluta tro att det är skilt från autism)
   Ok, detta var kanske en otroligt onödig diskussion att ta (när blev jag såhär känslig wtf) inser jag nu. Fel av mig att reagera iöverhuvudtaget, men då jag själv HAR högfungerande autism så sticker det lite i ögonen att folk försöker tillskriva mig/oss karaktärsdrag som känns mer baserade på fördomar än kunskap. Men det spelar ingen roll, vissa dagar är man överkänslig.

 6. the dude abides Svara

  ps: Aspergers är en diagnos inom Austimspektrumet. Officiellt sett kommer nog namnet Asperger försvinna och istället kommer man köra helt på en skala på autism när man ställer en diagnos istället.

   • the dude abides Svara

    Mja lika med och lika med men en relation. ”Aspergers syndrom eller något” Så kan man ändå göra en svepande generalisering och säga Autism och ändå stå på ganska fast mark.

 7. Håller helt med, går på krogen som mest en gång i halvåret…ser inte tjusningen med det alls om det inte är för att gå ut med en polare och dansa..vilket man lika gärna kan göra hemma- till musik man själv gillar

 8. Jag är ju en såndär ”varjehelgfestare” och jag tycker det är sjukt kul att bara komma ut bland folk, träffa nytt folk och dansa med mina kompisar.
  Och tja, alkoholen lättar upp det hela en aning, man kan ju dricka med måtta 🙂

 9. Älskar man inte sitt jobb så har man en anledning att fira lite varje fredag. Alla älskar inte att fira sin helg genom att sitta hemma själva och titta på star wars hela helgen (tycker inte du verkar göra det heller), vissa gillar att dricka, dansa, träffa nytt folk eller ragga. Tror du vill också men inte vågar! Skit i allt, gå ut, ta droger, gör bort dig och försök ha kul, SLUTA MJÄKA DET ÄR JU DITT LIV FÖR FAN!
  Mvh Satan

  • the dude abides Svara

   Funkar även som kille, tror det inte har något med att göra könet utan att det kanske inte bara är allas kopp te/favorit tillgångasätt.

    • the dude abides Svara

     Ne precis, har man inget självförtroende är det svårt oavsett kön så det som är problemet 😛

 10. Torris. Det sociala umgänget är ju det bästa. Att alla samlas, är glada och taggar till tillsammans. Spana på snygga killar och få uppmärksamhet på krogen är inte helt fel heller. Fånga dagen och inte ba sitta hemma och uggla! En helg då jag bara sitter hemma räknar jag som en bortkastad hem.

Skriv ett par väl valda ord vettja!