Idag såg jag en film som fått oräkneliga utmärkelser, blivit prisad ad nauseam, och blivit utsedd till en av världens bästa filmer.

Taxi Driver.

Och… ja… Vad säger man? Vilken usel jävla skitfilm. Ge mig tillbaka två timmar av mitt liv, tack! Vad är det för crackpundare till jury som tycker att den här filmen är värd nånting annat än på sin höjd en spottloska? Visst, jag kan ge den att den är vackert filmad, men än sen då? Adolf Hitler målade fina tavlor.

Jag menar, dramaturgi, vad är det? Måste filmer handla om nånting? Jag trodde man bara kunde sätta ihop lite slumpmässiga klipp, kasta in några utdragna och totalt ointressanta scener, avsluta med lite pang-pang ackompanjerat med jazz-musik, och BAM – där har du receptet på en av världens bästa filmer. Ovan nämnda filmkritiker verkar tycka det i alla fall. Dessutom, 98% (54 mot 1) av de proffskritiker som betygsatt filmen på den kända sajten rottentomatoes.com säger samma sak – underbar film. Var köper man såna droger?

Nä, fy fan vilket pretentiöst trams. Det måste vara grupptryck, jag ser ingen annan förklaring till att så många kan tycka att den här filmen är bra. Det är som när ett gäng osäkra människor står och tittar på en skål med bajs med en glasspinne i. En nedknarkad flumkonstnär påstår att det är konst, och sedan håller alla andra med för att de inte vågar visa sig mindre intellektuella.

Taxi Driver – jag vågar påstå att den är en skål med bajs.

5 kommentarer

 1. Daniel Svara

  Och ja, jag bara väntar på att nån ska komma och säga att jag missförstått hela filmen. Att den egentligen är en metafor för en ung mans vilsenhet i den relationsmässiga djungel som utformats av bla bla bla.

 2. conspiracy Svara

  Exempel på bra filmer så man har något att jämföra med?

  • Daniel Svara

   American Beauty, Inception, Det femte elementet, Léon, 500 days of summer, A beautiful mind.

 3. haha!! jag tänker på movie bon när jag läser din recention av filmen. ni är lika ärliga båda två!

  a beautiful mind är en av världens bästa och finaste!

 4. American Beauty, leon, eternal sunshine of the spotless mind och 500 days of summer, bra filmer^^

Skriv ett par väl valda ord vettja!