Jag satt hemma hos mormor, efter att ha ätit lite goda köttbullar med stuvade makaroner. Hon zappade mellan kanalerna, och hamnade en kort stund på Öppna Kanalen. För er som inte bor i Stockholmsområdet så kan jag berätta att det är en lokalkanal där det – vad jag vet – är helt gratis att sända saker så länge man kan motivera varför. Därför är kanalen väldigt populär bland olika minoriteter i Sverige, typ afrikanska religiösa grupper och de svenska ”Prostatabröderna” – gamla farbröder som diskuterar prostatacancer. Alltsammans har väl i genomsnitt typ 40 tittare eller nåt.

På Öppna Kanalen idag var det i alla fall en extremt mörkhyad afrikansk präst eller liknande, med glasögon stora som backspeglar.

Mormor: *muttrar* Jaa du… Vad är det där egentligen, fågel eller fisk?
Jag: *svarar inte men fnissar lite*
Mormor: … Ja, det finns många djur i vår herres hage. *byter kanal*

(Och innan DO och SÄPO kommer ner i vajrar från taket för att ställa mormor inför rätta så kan jag meddela att det inte finns något rasistiskt i uttalandena. Jag känner min mormor.)

Skriv ett par väl valda ord vettja!