Nyckelord

design

Besöker

Trumpeter ljuder över nejden och konfetti regnar längsmed husfasaderna – FREDEN ÄR HÄR! Eller ahem. Nä. Inte riktigt så pass. Däremot har jag idag fixat något av en ny bloggdesign. Snarlik den förra, men lite cleanare och lite fräsigare. Och möjligen lite frumskare. Vad nu det är.

NYHETER:

  • Det ska nu gå att kommentera med t.ex sitt Facebook-konto! OMFG, bara sju år efter alla andra. Well, vi testar iaf. Blir det en massa spam och omöjligt att moderera så får vi antingen gå tillbaka eller gå över till att man måste skapa ett konto för att kunna kommentera (det känns ju lite hybris-aktigt eller?).
  • Nu har jag relevanta saker under ”liknande inlägg”!
  • Det går nu att GILLA inlägg, genom att klicka på det lilla hjärtat under texten. Och de mest gillade inläggen syns i en lista i menyn till höger.
  • Apropå menyn till höger: Den följer med när man scrollar. Irriterande eller ballt, you be the judge.
  • En ny ”Nörderiet”-avdelning där jag tänkte lägga upp allt trams jag samlat på mig över åren. Det är en stor hobby så varför inte?
  • Bloggen har nu stöd för Infinite Loading™©® – så nu kan man ladda inlägg utan att behöva gå in på nån ny sida – ända tills datorn brinner upp.
  • Alla bilder är inte längre HELT uppfuckade pga att jag failat CSS-koden.

Så… Vad tycks? Yay? Nay? Far åt helvete? Något ni saknar? Något som inte fungerar?

Som av en händelse bifogar jag här den gamla designen, så kan ni jämföra och vara glada.

Ibland anar jag att jag är BEROENDE av att ändra designen på den här bloggen. Det är nästan roligare än att skriva inlägg. Nästan. Genom åren har jag blivit en jävla mästare på CSS, så det finns något mycket tillfredsställande med att börja med en liten Tabula rasa och sen långsamt flytta saker på rätt plats.

Så till frågan: Vad tycker ni, kära läsare? Ska jag satsa på att ha bloggen som den är nu – med en inläggskolumn och en sidebar med en massa skräp som jag egentligen inte behöver ha där. ELLER… ska jag satsa på en mer stilren design, med en stor kolumn?

Och så plötsligt, under ett segt nattpass, fick jag lust att blogga lite. Vilket ledde till att jag såg över designen lite. Vilket ledde till att jag insåg att den var full med buggar. Vilket ledde till att jag gjorde om alltihopa från grunden.

Vad tycks?

Före såg det ut såhär:

tidigarebloggdesign

”Men, vad är nu detta? Du skriver att du ska sluta blogga och sen bygger du om hela sidan? ÄR DU FRÅN VETTET KARL?!”

Ja jag vet, det är lite märkligt. Men jag greps av en kort stunds sug att jobba på bloggen, och det här är produkten. Jag lovar inga större förbättringar vad gäller hur ofta jag skriver, men det här är alltid något.

Nyheter:

  • Responsiv design! Nu kan man läsa bloggen på diverse olika skärmstorlekar – inklusive mobiler – utan att allt ser ut som en skål med bajs.
  • Oändlig scrollning! No more ”nästa sida”.
  • Andra spännande detaljer som får det att fullständigt VATTNAS i era munnar.

Bra? Dåligt? Buggar?

Undertecknad, anno 2015!
Undertecknad, anno 2015!

Sådär ja, nu börjar det likna nåt med designen på bloggen.

För övrigt så… Ja, jag tycker det mesta med mitt liv suger just nu. Eller nja, det är väl snarare avsaknaden av kärlek som förpestar allting som vanligt. Det känns lite som att jag bara går på sparlåga just nu; som att jag bara lever en dag i taget i hopp om att det ska bli bättre en vacker dag. Dejtadaniel.se är uppe, men den orkar jag inte promota. Inte heller orkar jag ragga på något av nätets många communities.

Visst, jag har sporadisk kontakt med några människor av kvinnligt kön, men det är inget som känns särskilt rätt. Det är liksom bara en ytlig diskussion, ett ”nu ska jag se på film, herrå”, och sedan en känsla av likgiltighet i min kropp. Sånt orkar jag inte engagera mig i. Jag vill ha passionerade diskussioner om allt och ingenting från morgon till kväll utan att man tröttnar. Så som det var med Linnea. Och Hanna. Och Mimmi.

Ingen av dem vill jag nånsin se igen, men jag vill väldigt gärna vara med om den där pirr-i-magen-känslan igen. Tack.