Här är nånting jag avskyr. Folk som är politiskt korrekta in absurdum. Folk som inte kan tänka det minsta själva, utan följer strömmen. Den allmänna åsikten är att något är skit, och då måste man tycka precis likadant. Något är antingen gott eller ont, det existerar inget mellanting.

Ikväll hade jag en kort debatt med en person på Twitter, angående Jimmie Åkessons medverkande i Betnér Direkt på Kanal 5. Det var allmänt raseri över att han fick vara med i TV, denne 2010-talets Hitler. Även den gode Alex Schulman twittrade argt om att Betnér inte ska ge Åkesson så mycket programtid. Slutsatsen är alltså att Schulman är för politisk censur, och emot demokrati där samtliga partier över 4% får vara med och debattera.

Jag vill inte på något sätt framställa Sverigedemokraterna eller Jimmie i varken bra eller dålig dager med detta inlägg. Jag tycker personligen att SD är ett oseriöst enfrågeparti. Det är bra att de finns eftersom de förmedlar en populär åsikt i Sverige, men jag skulle aldrig rösta på dem.

Hur som helst, Jimmie pratade om att det är negativt att några svenska simhallar har infört speciella badtider för män respektive kvinnor, efter påtryckningar från muslimska folkgrupper. Han tog även avstånd från att en del muslimska män tvingar sina kvinnor att bära slöja, mot deras vilja. Båda dessa saker håller jag med honom om. Bara för att Jimmie Åkesson har en del (well, många) rätt skeva åsikter så innebär inte det att 100% av det han säger är dåligt. Vissa verkar tro det, och det tycker jag är så avskyvärt.

Såhär gick konversationen, som slutade med att jag blev blockad av personen i fråga, samt avföljd av (hittills) en av hennes vänner. Kvinnan i fråga är 27 år. Jag hade tippat på 15-16 med tanke på mentaliteten.

12 kommentarer

 1. Kan hålla med om att hon verkar vara mer runt 15 bast. Men jag förstår varför hon reagerar så, med många andra. Jag tror inte att NÅN kan säga att han inte har vissa bra åsikter, eftersom hans parti håller med tex andra partier om vissa saker. Jag tror att reaktionen kommer från att det är så skrämmande med SD, och man är rädd att överhuvudtaget legitimera dem på något sätt. Och sen finns det ju de som ska ropa varg vårens gång nån säger nåt som det du sa, alltså bara för att nån vågar säga nåt bra om honom så måste de ju hålla med om det andra också…? Rädsla, är vad jag tror. Men man kan ju försöka bete sig som en vuxen människa trots det…

  • Daniel Svara

   Exakt så tror jag också att det är. Alla är så extremt rädda för att bli kallade rasister, att ingen vågar säga ett endaste gott ord om SD eller Jimmie Åkesson.

   Och det är precis likadant i både media och i politiken. Det är en PK-censur eftersom invandringen är en het potatis. Och vips, därför har vi SD, som är de enda som vågar prata om problemen som finns. Så blir de också kallade rasister (och det finns väl många i partiet som är renodlade rasister, men jag vill inte påstå att alla deras åsikter är rasistiska för det). Det finns mycket bra med invandringen, men det existerar vissa problem också. Det måste man våga prata om.

   Det börjar dock så sakteliga bli bättre, med debattinlägg i SvD och DN osv. Spännande är dock att det oftast är debattörer med invandrarbakgrund som tar upp det, eftersom de är de enda som ”får”.

 2. Kulturella skillnader leder till oförståelse som leder till …ja, SD. Visst, kvinnor ska aldrig tvingas bära slöja, någonsin. INTE HELLER ska vi tvinga dem att inte bära slöja, något många i västvärlden vill genom att införa slöjförbud. Samma sak, tvång mot de här kvinnorna! Och de som kommer från en kultur där de inte ska visa upp sina kroppar för motsatta könet om personen inte är familj/släkt (och det gäller ju både kvinnor och män) kan väl ges möjligheten att bada på simhall ändå. Det är väl bara att vara flexibel och öppen för andra kulturer.

  Så tycker jag i alla fall.

  • Daniel Svara

   Japp, fritt val är alltid bäst. Det är det vi ska kriga för i Sverige, alla människor ska få välja själv (så länge det är lagligt osv). Jag kan visserligen se vissa sociala problem med att folk bär slöja, men det är ju en mindre grej. Men folk ska få välja själv, det är det primära.

   Och gällande badhusen så var det, som jag förstod det, att de helt avskaffat gemensamma badtider. Nu var det uppdelat hela dagen. Jag är heeeelt okej med att de fixar vissa tider då det är uppdelat, nån timme eller två om dagen kanske.

   Då kan man ju tycka att det är för lite tid, men det gäller ju trots allt ett specialbehov. Jag tycker inte att man ska anpassa badandet för specialgrupperna helt och hållet. Att män och kvinnor inte ska kunna vistas i samma badhus är ett steg tillbaka i utvecklingen, anser jag.

 3. Daniel Svara

  Nu har för övrigt två av hennes vänner avföljt mig. Så sjukt jävla larvigt.

 4. DinBlivande Svara

  Fint inlägg, Danne darling. Blir ännu mer tänd på dig nu 😉

  • Daniel Svara

   Tack, kära barn! Jag förväntade mig en del gnäll för detta inlägg, men det visar sig att mina läsare är smartare än genomsnittstwittraren som ständigt känner att de måste försäkra världen om att de inte är rasister.

   Borde inte ha tvivlat på er.

 5. Du har ju rätt till din åsikt men när jag läser konversationen så tycker jag att du är den största barnrumpan i och med att det är du som driver på och är nedvärderande. Inte tvärt om.
  Jag tycker att det är dags för dig att ta tag i dina egna problem istället för att gå runt och trakassera gamla damer min dina sura attityd och ”utbilda” din omgivning. Den här bloggen har verkligen blivit mycket mer negativ, fundera på det istället. Eller så kan du börja med att göra rent i kattlådan.

  Försöker bara få dig att fatta att ditt enda problem är du.

  • Daniel Svara

   Det där gjorde mig ledsen. Men du har säkert rätt.

   Hur som helst tycker jag inte att jag betedde mig som en barnrumpa på Twitter. Hon skickade typ 5 inlägg om hur hon kräks av att se SD och Åkesson. Möjligt att jag var lite väl gåpåig, men hon hanterade det ju inte så bra heller. Men det är ju trots allt så, ska man föra politiska debatter på Twitter så får man vara beredd att argumentera för sin sak.

 6. Håller helt med om att hon beter sig jäkligt barnsligt. Dock måste jag medge att jag har haft lust att bete mig på samma sätt när någon använder pk som slagträ. ’Du är så jäkla pk’ – Ånej en sån där ’men sånt får man väl inte säga i det här landet’ Med SD:s åsikter är det lite som att hitta ett helt majskorn i bajs. Visst majs är ju gott men nu är det ju liksom omringat av och kommer säkerligen smaka skit. Jag kan liksom inte komma undan faktumet att de har tabbat sig så mycket och sagt så mycket uppenbart rasistiskt. De har tappat mitt förtroende i frågor rörande integration och invandring. På samma sätt som C för min del tappat all trovärdighet gällande miljöfrågor. Även om de säger något jag håller med om vet jag ju vad de gjort förut. Jag håller helt med om att hedersförtryck/kvinnoförtryck genom religion och kultur är en viktig fråga oavsett om det handlar om islam eller ej. Det finns ju ett rejält förtryck även inom andra religioner. Jag skulle också få mer förtroende i slöjfrågan om vederbörande också kunde se förbi sin etnocentrism och inse att vi även i Sverige har regler och normer för hur man ska klä sig som är ’frivilliga’ men egentligen skulle innebära ev. trakasserier för personen som bryter dem. Ex. En kvinna utan bh/orakade ben/armhålor/hår i ansiktet eller män i
  kjol/klänning/smink. Tror inte att förbud är rätt väg att gå i slöjfrågan, snarare straff för de som utövar förtryck oavsett fråga. Mina vänner som bär slöja känner ju sig inte förtryckta, de har valt slöjan själv och jobbar/studerar precis som alla andra. Sen tror jag också det är svårare idag för gemene svensk att förstå valet kring slöjan iom att det hisserligen är en annan kultur men också ett religiöst val, som många svenskar har svårt att relatera till. När det gäller badhusfrågan ser jag det som positivt att kvinnorna kan ta del av badandet men att man givetvis måste jobba för att det inte ska behövas. Dock var jag själv med om separata badtider för män och kvinnor redan påbörjan 90-talet och det var inte pga islam. Ingen klagade då dock. Det kommer ju ta lång tid att få bort idiotiska åsikter om att kvinnor inte får bada med män. Tills det är löst ser jag det som något bra att dessa kvinnor får ta del av badhuset. Sen vet jag ju att det inte bara är muslimer som utnyttjar detta utan även andra som bara prefererar att bada enbart med kvinnor/män. Men där ligger ju också skillnaden. Preferens framför förbud.

Skriv ett par väl valda ord vettja!