Apropå det här med smygreklam på bloggar som gårdagens Plus i SVT handlade om, så kan jag meddela att jag ganska ofta får liknande saker. Senast häromdagen faktiskt.

God morgon Daniel,

Mitt namn är Nadia *efternamn* och jobbar som Marknadsföringsansvarig på
*företag*. Jag skriver till dig för jag gillar din blogg och
skulle därför vilja inleda ett samarbete. Låter samarbete som någon
intressant för dig?

Tack på förhand och ha en bra dag!

Med vänliga hälsningar,
Nadia *efternamn*
Marknadsföringsansvarig
*företag*

”Åh herregud!” skrek jag givetvis där hemma i soffan, alldeles uppspelt och med tankarna på de miljoner jag skulle kunna få tjäna… eller kanske inte. Jag svarade som jag brukar.

Goddag kära Nadia,

Tack för de vänliga orden! Kul att du gillar bloggen! Vilket är ditt
favoritinlägg? Och sedan, vilket slags samarbete talar vi om? Om det
är något sexuellt uppskattar jag om du bifogar bild på dig.

Med hopp,
Din Daniel

Av oklar anledning så fick jag aldrig något svar. Men Nadia, när du (som är en sån trogen läsare) läser detta – varför svarade du inte? Var det något jag sa? Vi behöver ju inte idka samlag på en gång, jag tänkte faktiskt att vi kunde lära känna varandra först. Ingen press.

Sen, när vi träffats ett par gånger, tänkte jag att du skulle kunna skriva ett inlägg på din blogg, där du nämner hur välutrustad och uthållig i sängen jag är. Låter det som något intressant för dig?

10 kommentarer

 1. Det finns inte mycket som är roligare än sexuella trakasserier.

   • Diskrimineringslagens fjärde paragraf, punkt fyra: ”sexuella trakasserier: ett uppträdande av sexuell natur som kränker någons värdighet.”

    Du kanske tycker att det känns oskyldigt när en kvinna hör av sig till dig angående en affärsuppgörelse och du genast börjar förnedra henne med nedsättande kommentarer av sexuell natur och den känslan delar du nog med de flesta som ägnar sig åt sexuella trakasserier, därför borde du kanske läsa ditt eget inlägg några gånger och verkligen fundera på om ditt bemötande är lämpligt.

    • Daniel Svara

     Haha, men var lite bajsnödigare vettja. Det är en helt okänd person som de facto kommer med spam-liknande mail som jag inte bett om. Jag har inte kommit med några sexuella anspelningar utan endast ställt en befogad fråga. Hon har inte definierat vår affärsuppgöresle ett endaste dugg, så det kan lika gärna vara betalning i natura.

     For the record har jag tidigare skrivit precis samma sak till män som mailat om liknande uppgörelser.

 2. Okej, så du brukar sextrakassera telefonförsäljare också eller vad? Hon skriver i mailet att hon läser din blogg varpå du lägger upp er konversation där och föreslår att ni ska ha sex så att hon kan recensera din kuk i sin egen blogg. Fräscht. Det är kul att du försöker slå ifrån dig kritiken men som du säkert förstår är det vanligt att personer som gör sig skyldiga till den här sortens trakasserier inte själva inser att de har gått över gränsen, därför försöker jag vara hjälpsam och påpeka det så att det förhoppningsvis inte behöver inträffa fler gånger.

  • Daniel Svara

   Tack, goe direktör’n för hjälpen! Men jag tänker inte ändra på min personlighet, om jag nu (enligt dig och andra) har gjort mig skyldig till FRUKTANSVÄRDA sexuella trakasserier med det jag skrivit så får jag bara beklaga.

   Däremot tycker jag inte själv det, eftersom det inte en sekund är menat som något annat än humor och tomma ord, som ett effektivt avsnoppande av dessa bloggförsäljare. Man behöver inte tycka att det är roligt, men jag orkar inte med den här diskussionen om att allt nämnande av sex inför någon annan av det täcka könet är sexuella trakasserier.

Skriv ett par väl valda ord vettja!