Det var ju ett väldans tjat om att jorden skulle gå under igår. Jag, som aldrig orkar sätta mig in i tabloidpressen, visste inte ett dugg förrän en flicka sa det till mig på msn.

De har ju inte fattat nånting. Forskarna som gör de här testen är 100% säkra på att deras experiment inte kommer att försätta jorden i fara. Men i en liten hydda djupt inne i Borneos djungler (eller liknande obskyr plats) har någon människa sagt att det är jättefarligt, och då har media blåst upp det något så otroligt.

Idag utfördes testen, och tro fan att vi alla fortfarande är här. Jag hade gärna sett en ursäkt från Aftonblandet, där de säger att de bara hittade på allt för att sälja tidningar. Och helst ett uttalande från VDn där han erkänner att de bara håller på med blajnyheter nu för tiden, och att Lars Johan Hierta skulle snurra flera varv i sin grav om han visste.

Men icke. Istället vinklar de det hela på ett nytt sätt. ”Barnen: Sluta skrämmas!” säger rubriken, och hela artikeln handlar om att ge dessa forskare dåligt samvete för att de skrämt upp så många människor i världen… Förutom en liten detalj. Forskarna har inte skrämt upp jack shit. Det är aftonbladet själva, och alla liknande blaskor, som ska ha den kängan. Inga andra.

1 kommentar

Skriv ett par väl valda ord vettja!