Jag har en lite larvig grej jag gör när jag är ute och handlar. Gjorde det senast idag faktiskt.

I affären finns det olika sorters kassörskor. Den unga söta typen som söker ögonkontakt, och den gamla fula tant-typen med hårnät och dålig andedräkt. Jag väljer alltid vilken kassa jag ska stå i beroende på vad jag har handlat.

Idag var en sån där dag då jag mestadels handlade onyttigheter. Ett sexpack coca-cola, några minipizzor, två koppar snabbnudlar, senaste fibban… Nej okej, inte senaste fibban, men ni fattar. Saker som signalerar ”hej jag kan inte laga mat och är allmänt patetisk, skratta åt mig”.

När jag köper ovanstående ställer jag mig i kön till de gamla och fula kassörskorna. Jag bryr mig inte ifall de tycker att jag är en slusk. Big deal liksom.

När jag däremot är ambitiös och handlar typ en massa taco-ingredienser, ostbricka eller fullkornspasta ställer jag mig givetvis i de unga kassörskornas köer. Då får de se vilken mästerkock jag är, och vilka vuxna inköpsvanor jag har. Oftast vill de gifta sig och skaffa barn med mig på momangen. Det är just därför jag fortsätter att göra på det här viset.

Sån är jag.

9 kommentarer

  1. Jag är ledsen Daniel, men som anonym läsare av din blogg, tillika ung, söt kassörska, måste jag dementera dina uppgifter om att taco-ingredienser skulle vara tilltalande.

    Om en ung kille ställer sig i kassan och radar upp dessa Santa Maria-burkar och påsar, förutsätter jag först och främst att han är i ett förhållande. Tacos är mer än bara mat – det är en social grej att sitta och fylla ett bröd med diverse ingredienser. "Enkelt och gott!" lyder mottot för de flesta svenska hushåll på fredagkvällen, såväl familjer som par. Äter du tacos ensam – ja, då är du bara tragisk. Samma sak med ostbrickan.

    Så, vad bör du göra för att imponera på kassörskan och samtidigt påvisa att du är singel? 1. Köp fullkornsbröd. ALDRIG en osexig Skogaholmslimpa! Visa att du är intresserad av att ta hand om dig själv och din kropp! Då är du även intresserad av att ta hand om HENNE. 2. Snygga kaffesorter, typ Zoégas. Inte pensionäriga Löfbergs lila. 3. Du har jobb, eller hur? Snabbnudlar är INTE okej. Du har råd med bättre snabbmat – köp en fryst färdigrätt, inte gubbiga "Grillbit på Werners vis" men kanske en kycklingrätt? Se punkt ett för vidare info. Genom att köpa EN färdigrätt påvisar du dessutom att du ämnar äta den ensam och dessutom är det "ordentlig" mat (du kunde ha köpt en osexig kebabtallrik…).

    Sen är du ditt vanliga charmiga jag naturligtvis, du säger hej och ler samtidigt som du söker ögonkontakt med kassörskan. Obs! Håll ögonkontakten max ett tre sekunder, annars hinner hon börja fundera på huruvida du är allmänt flörtig eller verkligen tycker att hon är söt. Sen fortsätter du komma till hennes kassa. Småprata lite, var trevlig!

    SPARK I BAKEN OCH LYCKA TILL!

Skriv ett par väl valda ord vettja!