Jag var hos mormor och morfar och åt middag idag. På vägen hem stod jag och väntade på bussen. Då kommer det ett stort gäng med grabbar, högst 12 år. Samtliga har enbart märkeskläder och söndersprayade snedluggar som är så stela att de inte skulle röra sig en millimeter ens i Extreme på grönan. En och en går de fram till de två nedspacklade tjejerna med uppburrat blonderat hår som sitter i busskuren, och kramar dem. De är väl i samma ålder gissar jag, kanske nåt år yngre.

Ja, jag vet inte riktigt. Det slog mig väl helt enkelt att kidsen är så annorlunda nu från förr. Det är som Patrick säger, när vi var små så var man ju skitcool om man hade en turtles-tröja liksom. Och nu blir man utmobbad om man inte har stringtrosor eller det senaste jeansmärket. Vilken tur att jag föddes när jag gjorde. Annars vet jag inte vem jag hade varit idag.

Skriv ett par väl valda ord vettja!