Alex Schulman skriver idag i sin blogg på 1000apor:

Jag var på ICA, stod i kön till charkdisken. En fetlagd, medelålders man i kostym stod framför mig och instruerade kvinnan i disken hur hon skulle skära salamin. Hon placerade sedan korven på vågen och såg plötsligt lite osäker ut. Svävade med handen över siffrorna. ”Det är första gången för mig”, sa hon och log urskuldrande. ”Jaså, första gången? Det kan vara lite smärtsamt första gången, men sen tar det sig, ska du se”, sa mannen och skrockade.

Kvinnan tittade upp, alldeles förbluffad över vad mannen just sagt. Så tittade hon ner igen och slog in rätt pris. Hade jag varit stor och stark hade jag tryckt upp honom mot en vägg eller något. Men jag sa ingenting. Inte kvinnan heller. Hon överlämnade korven och mannen gick.

Jag vet inte… Är jag hemskt mansgrisig om jag inte tycker det var så farligt? Okej, det var ett dåligt och rätt opassande skämt. Men trycka upp honom mot en vägg? Vad skulle han ha gjort, spöat upp gubben för att han försökte vara rolig på ett smågrisigt sätt? Ska kvinnan nu polisanmäla saken och gråta ut i media? Fan, lugna ner er ett par hekto, kära vänner av politisk korrekthet. Jag har pratat med kunder, både kvinnor och män, som försökt att göra sig lustiga på ungefär samma sätt. Och seriöst… Vem bryr sig?

Men så är jag också expert på ”That’s what she said”-skämt, så det kanske bara är jag som inte tycker att det var århundratets skandal? Jag hade garanterat tänkt samma tanke som gubben, även om jag haft vett nog att inte säga det rakt ut.

3 kommentarer

 1. Feministen säger:
  Det där var klart sexuella trakasserier. punkt. man ska inte behöva som tjej få det i ansiktet av män man inte känner.

  mina vänner får gärna köra det där med mig, hur mycket de bara orkar, för de VET att jag tycker det är roligt. just för att det är mina vänner. kommer en okänd man och ska göra sig rolig på min (och det är MIN) bekostnad då är han fanimej värd en snyting.
  jag hejar på alex.

 2. P.S:

  "man ska inte behöva som tjej få det i ansiktet av män man inte känner."

  I speak on behalf of every man alive…. HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!

Skriv ett par väl valda ord vettja!