Tradera handlar om självbehärskning. Fick mail av Idiot nummer sex idag. Han krävde att få mellanskillnaden av fraktkostnaden insatt på sitt konto, trots att jag har skrivit att fraktkostnaden är en fast avgift som ska täcka frakt, emballage och hanteringskostnad. Allt enligt Traderas regler. Skulle jag inte skicka pengarna tillbaka så skulle han ge mig negativt omdöme.

Problemet är ju att negativt omdöme förstör så mycket för mig som säljare, att jag inte kan riskera det. Så jag MÅSTE alltså göra som han säger, trots att mina impulser säger att jag borde skicka ett mer än lovligt spydigt mail tillbaka. Tradera kommer få mig passiv-aggressiv i många år, tills jag en vacker dag går fullständigt bananas och spärras in på psyket. Tänk ”Mina jag och Irene”, typ.

Kan man stämma Tradera för sånt? Deras VD spärras in istället för mig? Inte? Fan.

5 kommentarer

  1. Seriöst? Det måste vara vad du säljer för nåt. Jag har sålt en del och aldrig råkat på idioter!

  2. Anses inte en annons som bindande? Det du har skrivit gäller som typ kontrakt? Och har du inte möjlighet att neka någon att köpa av dig om dom vägrar följa reglerna? Ganska säker på att Tradera borde kunna stampa in och köra näven i bordet där?

  3. Mia: Nope. Tradera tillhandahåller bara marknadsplatsen, de har inget att säga till om vad gäller själva köpet.

  4. Ah så är det ja 🙁
    Du får skriva superduper tydligt i din annons!
    "DU BETALAR DET JAG FAN HAR SKRIVIT UT DIN DUMME JÄVEL!"
    Jag tror du får många köpare då!

Skriv ett par väl valda ord vettja!