Jag fick ett telefonsamtal när jag stod på pendeln. Det var smockfullt av folk, så jag stod och svettades. I överrock och med handskar och allt lät jag alltså mina tankar vandra. Och tankarna de for precis som de ville, och ingen hade kunnat gissa sig till vad för slags tankar jag hade, och det var väl bra det.

Eh.

Jo! Just ja. Det ringde. I luren fanns ett bud från FedEx, som klockan 16.37 stod utanför min dörr och undrade om jag var hemma.

Han: Du är hemma eller?
Jag: Näe… Jag är hemma om ungefär en halvtimme.
Han: Så länge kan jag inte vänta.
Jag: Kan ni lämna paketet utanför min dörr då?
Han: Nej, vi behöver en underskrift. Är du hemma imorgon?
Jag: *börjar bli irriterad* Nä, jag har ett jobb… som vanligt folk.
Han: Okej. Men skriv en lapp med paketnumret på dörren…
Jag: *svettigare och mer irriterad* Alltså, jag har ingenting att skriva på. Jag står på pendeltåget.
Han: Okej. Men då kommer vi förbi imorgon, så får vi se om du är hemma.

Sen lade han på. Jag blir så förundrad. Varför levererar dessa företag alltid dagtid? Varför kan de aldrig ge en närmare tidpunkt? Tror de att HELA Sveriges befolkning är arbetslösa eller? Och för oss som inte är det; är det meningen att vi ska behöva ta ledigt en dag, bara för att ta emot ett satans paket?

2 kommentarer

  1. "Och tankarna de for precis som de ville, och ingen hade kunnat gissa sig till vad för slags tankar jag hade, och det var väl bra det." citerade du just cornelis? 😛

Skriv ett par väl valda ord vettja!