I morse, när jag skulle kliva av pendeln, så gick inte det så bra. Det var alldeles smockfullt med folk, och en tant med barnvagn hade taktiskt nog ställt sig mitt i dörren och planerat att komma in med vagnen innan nån annan fått kliva av. Jag funderade på att gå fram till henne, klappa henne på huvudet, och ge henne en kaka. Sånt intelligent tänkande måste ju premieras liksom.

När jag sedan, 9 timmar senare, stod och väntade på pendeltåget hem uppstod barnvagnssituation nummer två. En annan tant kom gående mot mig, då hon lokaliserat någon vän till henne som stod bakom mig. Jag kände att det var på gång. Jag tittade på tanten. Tittade på barnvagnens hjul. Såg att kursen var alldeles för snäv; det här skulle inte gå. Men ändå vägrade jag att flytta på mig. ”Jag stod faktiskt här först”, tänkte jag grinigt. Och det var inte så att jag tog upp mycket plats direkt, utan jag stod i ett litet hörn av kurens utsida.

Mycket riktigt. BUMP, och så hade barnvagnen rullat över min ena fot. Inte ens en reaktion från tantens sida. Jag övervägde att gå fram och antingen stämpla henne på foten, fisa henne i ansiktet, eller göra en ful min så att barnet i vagnen börjat skrika. Nåt straff skulle hon ju ha, tänkte jag. Men jag lät bli. Jag är en sån god människa.

Kan man bannlysa dessa hemska krigsmaskiner på nåt sätt? Förbjuda dem i alla offentliga sammanhang? Tvinga föräldrar att vara hemma med sina barn tills ungarna själva kan gå?

10 kommentarer

 1. Thomas Di Leva Svara

  En dag blir du en fjäril! Med vingar färgglada och ståtliga.

 2. Får man vara näsvis och fråga hur gamla dessa tanter var? Med tanke på att dom verkar ha små barn kan jag inte låta bli att fråga.

  • Daniel Svara

   Haha, de var faktiskt 30-40 år så snarare kvinnor än tanter. Jag skrev först ”kvinnor”, men då hade jag troligen anklagats för att vara kvinnohatare igen (trots att det är barnvagnarna jag hatar) så jag bytte det mot det lite mer neutrala tanter. Men det gick inte heller. :’)

   • Var bara kul att få veta när man räknas som tant 😉 du är såklart fri att skriva vad du vill.

    • Daniel Svara

     Nja, tycker inte man är tant innan man åtminstone är pensionär, och kanske inte ens då. Men som sagt, ordet ”kvinnor” kändes på nåt vis mer hotfullt, som att det var det som var grejen.

     • Jag tycker de är lite humor iaf!
      De är kul att läsa din blogg eftersom du skriver så öppenhjärtigt och rätt fram.
      Hamnade här pga den där hemska auktions sighten som jag inte ens minns vad den heter. Å den gjorde ju iaf något gott.
      Kul med ett gott skratt emellanåt!!

      /Tant på 39/men känner mej som 14 fortfarande. 😉

 3. Så barnsligt inlägg. Jag tycker inte heller om folk som blockerar med barnvagnar men samtidigt måste ju även nyblivna föräldrar få lämna sitt hem.

 4. Ahh, vet precis vad du menar. När de barnburna stridsvagnarna rullas in i lokaltrafiken och ägarna förväntar alla andra att älska deras små monster.

 5. Du borde skriva ett inlägg om ryggsäckar på t-bana/pendeltåg… Jag filar på ett just nu.

Skriv ett par väl valda ord vettja!