Lektion 1

Ja, då var det avklarat. Ni som träffar mig IRL kanske ska vänta med att läsa detta. Det kan ju finnas viktiga lidelsefulla ansiktesuttryck om måste upplevas, eller liknande. Ja… Jag vet inte hur det gick om jag ska vara ärlig.

Jag kom dit tidigt, som jag brukar göra. En sisådär tjugo minuter iaf. Först var det lite problem att hitta skolan, där det hölls, men det var ingen fara. Jag gick lite fram och tillbaka för att hitta ingången, och inom kort satt jag i kapprummet tillsammans med en man, 50+. Vi småpratade lite, och han var väldigt trevlig.

Sen började folket trilla in… Okej. 50+… 50+… 45+… Oj, en 35+! 50+, 50+… Ooooch två 50+ till.

Jag kände mig vid det här laget väldigt illa till mods. ”Jag skiter i’t och går hem” tänkte jag, bet mig i läppen, och blickade mot utgången. Och där, bakom en mer än brukligt korpulent dam på 50+, stod hon. En så sjukt söt flicka. Jag skojar inte för att slippa erkänna att allt sög, utan hon var verkligen där. Några cm kortare än mig, mörkblond, vit topp, fina tänder.

Alla ställde sig i en kö för att betala. 550 kr för sju lektioner. Då den söta flickan hade satt sig ner blev jag lite fundersam på huruvida hon var deltagare eller påtittare. Så jag gick helt sonika fram och frågade om hon ska dansa. ”Ja” blev svaret. ”Har du någon speciell att dansa med” frågade jag. Det hade hon inte. Då var jag i hamn. ”Vad bra! Du är nämligen den enda i min ålder här… Jag funderade nästan på att dra… *nervöst skratt* Typ bara femtio…” Jag vet inte riktigt vad jag sa för det var som vanligt väldigt nervöst smalltalk som tonade ut tills det blev ohörbart mummel.

Sen betalade jag och alla klev in i lokalen. Vi ställdes upp i två rader, tjejer och killar mot varann. Det första vi fick höra var att man kommer att byta partners mycket. Damn. Jaja. Vi fick lära oss grundstegen, och thank fuck för att killar har begåvats med mycket enklare steg. Vi ska bara stå och trampa i takt typ. Tjejerna däremot, de ska hålla på och joxa runt med benen till sidan och fram och hej och hå.

Sen skulle vi bjuda upp tyckte ledaren, och det var ju tur att jag redan spanat in mitt offer. Jag tog hennes händer och hon såg mig djupt i ögonen. Jag blev som förbytt. Med en flämtning slog jag bort allt från köksbordet, tog tag i hennes höfter och lyfte upp henne därpå. Inom bråkdelen av en sekund var blusen uppsliten, och min kraftigt pulserande… Eh… Nej, så gick det faktiskt inte till. Tja… Vad ska man säga? Det blev inte så spännande. Vi dansade, hade lite problem med otakt, fnissade åt det och tittade på våra fötter. Sen bytte vi, jag fick dansa med någon tant och längtade tills jag fick hålla hennes händer igen. Sofia hette hon förresten. Mycket svårt att avgöra åldern dock, kan mycket väl vara närmare 30 men troligtvis 22-24.

På den vägen är det. Vi fick bland annat lära oss att snurra tjejerna, och varje gång efter man ställt sig på rad för att lära sig nåt nytt bjöd jag upp Sofia igen. Jag tänker då inte laga något som inte är trasigt, så det blir väl hon som får springa mot någon av gubbarna om hon vill bli av med mig.

När de två timmarna hade gått applåderade vi ledaren och gick till kapprummet. Hon sa hejdå till mig medan jag försökte få på mig skorna, och sprang iväg. När jag sakta lunkade hemåt såg jag henne kasta sig i bilen och bränna iväg. Det kan ju såklart vara min inbillning, men jag kunde nästan känna hennes slag mot ratten och hennes ”Ååååh! Aldrig mer!”

Det var så det var. Daniels första bugglektion. He’s growing up so fast. :’)

Skriv ett par väl valda ord vettja!