Det blev en fortsättning på gårdagens äventyr. Alldeles nyss faktiskt.

Sitter i godan ro och spelar WoW. Hör hur någon bultar på dörren. Jag går dit och tittar i kikhålet, denna underbara uppfinning. Där ser jag samma gubbe som igår, han är kanske 40-45 år. Idag har han byxor på sig, men berusad är han fortfarande. Han fortsätter bulta. ”Jag orkar inte…” tänker jag för mig själv, och tar min morgonrocksbeklädda lekamen tillbaka till datorn. Han fortsätter bulta. Jag går tillbaka. Han fortsätter bulta.

Jag suckar för mig själv, slår sedan hårt i dörren så han rycker till där ute. ”Försvinn!” skriker jag, ”du bor inte här”. Han svarar inte, utan står svajande kvar. Då öppnas en dörr på andra sidan av trapphuset, och en man säger åt fyllot att han ska gå hem och lägga sig.

Man: Gå in nu, simma lugnt!
Fyllo: Ja… Visste du att de har en hund där inne? *pekar mot min dörr*
Man: Näe, det har jag inte sett. Men det är möjligt. Simma lugnt nu!
Fyllo: Jovisst… ”Försvinn” skäller den…
Man: Ja… Simma lugnt nu!

Efter det gick han in, och jag kan inte annat än fundera över vilka gemensamma nämnare jag och en hund har. Nåja. Ett besök till och polisen får komma och hälsa på. Antingen är gubben handikappad på nåt sätt, eller så mår han väldigt dåligt just nu och måste ta till flaskan varje dag. Men hursomhelst vill jag vara ifred från annat än söta töser.

Skriv ett par väl valda ord vettja!