Jahapp. Så har man varit på synundersökning då. ”Åh herregud” sa optikern när jag trädde in i rummet. Sen ropade han på sin sekreterare att hon skulle avboka alla hans möten. ”Vi har en kod röd!!!” skrek han, så det ekade i salarna. Bara sekunder senare gick flyglarmet och alla utom den stressigt svettiga optikern, som tagit sig an mig, flydde till närmaste skyddsrum. ”Knappt ledsyn” sa han. ”Blind inom några veckor”.

… Nej. Så var det inte. Jag hade tydligen perfekt syn. Jag fick titta på punkter och prickar och bokstäver genom en massa glas, han höll för ena ögat medan jag fick titta på ett prisma, och bla bla. Men perfekt syn hade jag tydligen. Den enda miss var att jag trodde en elefant bestående av prickar var en ko. Men de hade tydligen inga glasögon som kunde avhjälpa ett sånt synfel.

Han rådde mig iaf till att köpa de svagaste läsglasögon som jag kunde hitta på närmaste mack, för att se om det kan göra min datoryrsel lite bättre. Så det gjorde jag. Resultatet? Tja…

Carl Bildt på besök i Huddinge!
Carl Bildt på besök i Huddinge!
Allt klär en skönhet, även glasögon... Right?
Allt klär en skönhet, även glasögon... Right?

8 kommentarer

  1. Funkar de då? Själv är jag ju stolt glasögonorm sen ca ett halvår tillbaka. Bästa grejen. Jag kan (efter tre och ett halvt års universitetsplugg) äntligen läsa längre än en halvtimme i sträck utan att somna av överkoncentration.

  2. Isa: Tack.

    20: Tack. Och… Vem är du? 😀

    Märta: Haha, nej de funkar inte. Testade lite nyss, får bara mer ont i huvudet av dem.

  3. jag misstänker att du köpte dem på shell eftersom du står i backen med pendeln bakom dig.

Skriv ett par väl valda ord vettja!