Jag tycker det är tråkigt att vara singel. Det har jag alltid gjort. Speciellt tråkigt är det när det händer saker utöver det vanliga i stan, typ jul och nyår och födelsedagar. Eller som imorgon, valborgsmässoafton.

Det är en sån där bortglömd högtid som jag ändå tycker är ganska mysig. Man går ner till centrum på kvällskvisten, tittar på majbrasan och lyssnar på den årliga tant-kören som sjunger visor. Detta medan barn äter sockervadd, andra barn kastar stenkulor i elden, och ett tredje gäng barn bara skriker. Mitt i detta inferno stod jag och Dorthe och kramades förra året, och något i ens närheten av det kommer det inte bli tal om i år.

Således har jag bestämt mig för att deppa imorgon. Man kan ju inte gå sönder totalt av självömkan, så det blir en kväll av riktigt deppande och sen får det vara bra ett tag.

Jag ska nog spendera kvällen med att först tröstäta en hel burk Ben & Jerrys (direkt ur paketet, givetvis – eventuellt med bara händerna) medan jag tittar på ”Sömnlös i Seattle”. Sedan ska jag bli så mätt av allt hetsätande att jag springer till toaletten och kräks. Sen sjunker jag ihop i duschen och gråter medan jag låter de kalla strålarna skölja över mig som elaka glåpord. Efter det ska jag nog skära mig i armarna, gråtrunka och skrika i kudden tills jag somnar.

Vad ska ni göra på valborg?

2 kommentarer

  1. Drunkan inte i badkaret eller i botten av en burk med smält ben & jerrys bara. Bloggen va roligare än jag trodde. Och det kommer från en som bara iblan kollar sina vänner bloggar om ens det.

    Själv ska jag passa på att fira min sista födelsedag som tonåring med ett jäkla ståhej! För farm över ska man kanse försöka bete sig lite finare och vuxnare. Fast får se hur det blir med det..

Skriv ett par väl valda ord vettja!