Idag, mina vänner, försökte jag lära mig att dricka te. Anledningen är att jag dricker på tok för mycket coca cola, och således har förvandlat min magsäck till ett slagfält ungefär. Så te alltså! Åh, vad gott. Sitta där och smutta på en kopp rent te, och känna sig allmänt nyttig.

Jag gick till arbetsplatsens kaffeautomat, tog en tepåse med blåbärssmak, misslyckades med att framkalla tevatten ur automaten, undersökte automaten lite, misslyckades igen, testade på en annan automat, misslyckades även där, studerade automaten igen, insåg mitt misstag, fyllde min kopp, och gick sedan och doppade tepåsen några gånger. Sen tog jag en mun av den varma drycken, och kände hur den långsamt smekte min ack så torra strupe.

Kanske bland det äckligaste jag någonsin druckit.

7 kommentarer

 1. Alltså, du kan ju inte börja dricka te och tro att en påse blåbärste är grejen! Kör riktigt färskt löste så ska du se på andra grejer!

  • Daniel Svara

   Jag vet inte alltså… Jag är avskräckt. Blåbärsteet smakade rengöringsmedel och äldre herre. 🙁

 2. Te är som årgångsviner. Det finns goda teer, och det finns teer som smakar djävul. Det enda som är ÄNNU värre än ett skitäckligt te, är: pås-te….

  Drick riktigt te istället- det är dessutom nyttigt :o)

 3. Mmm, fruktte bör undvikas likt smärtsamma knivhugg mot halspulsådern. Troligen är det avlagringar från just rengöringsmedel och äldre herre, och därmed väldigt billigt att tillverka.

  Testa Earl Grey! Fast kanske inte i påse på jobbet.. För att påvisa undantaget som bekräftar regeln så brukar faktiskt citronte vara den enda drickbara tesorten på arbetsplatser.

  • Daniel Svara

   Det förklarar faktiskt smaken! Särskilt äldre herre-smaken var väldigt påtaglig; fy fan.

 4. Påste = Fail.

  Fruktte = Fail.

  Socker i te = Fail.

  Mjölk i te = Fail.

  Lapsang souchong = Win.

  Kamomill = Win.

  Söder = Win.

  Honung i te = Win.

 5. Regeln är att aldrig dricka te som luktar gott, söta teer som luktar vår faller in i den kategorin, kanske därför den följdes av äldre herre. 😉

  Anledningen till att te smakar bittert och "torrt" är också för att vattnet i automater är för varmt och bränner teet.. så det bästa är om du skaffar en termos, fyller den med vatten och sen sitter på den tills du uppnått perfekt temperatur..

Skriv ett par väl valda ord vettja!