… Är det någon som vet varför SLs spärrar alltid blinkar rött första gången, och öppnar sig först andra gången, trots att man drar kortet på exakt samma sätt båda gångerna?

7 kommentarer

 1. mm, det är för att spärrarna de använder inte är gjorda för kort som dras igenom med magnetremsor, du får se när du kommer hit hur de egentligen är tänkta. basically så är det samma sätt i hela europa, london paris etcetc, att man stoppa in kortet i en läsare, som på en bankomat, och så kommer det ut på andra sidan spärren, eller iaf på ett annat ställe, så att läsaren har fått en ordentlig läsning på remsan, eftersom stockholm's läsare bara är 1/10 så lång som vad de egentligen ska vara så hinner inte all information på kortet gå igenom läsaren innan du är klar. det är typ därför, i lekman's förklaring 😀

 2. @Patrick
  Jag uppskattar ditt långa och informativa svar. Fast jag förstår ändå inte hur det ibland kan fungera och ibland inte på samma läsning. Och att det alltid fungerar först andra eller tredje gången.

  Eller drar jag undermedvetet kortet långsammare genom läsaren andra och tredje gången? :O

 3. ja egentligen så är det så ja.

  hade dessutom korten varit plast istället för i papper så att man alltid hade ett eget kort som man laddade på (som också är tillgängligt ute i europa) så hade kvalitén på kortet inte fallerat lika ofta som den gör i sverige heller 🙂

 4. Nu ska vi ju iaf få ett nytt system snart. Får se om det kommer funka bättre!

 5. @Isa Skönt att se att någon där ute har förtroende för SL och deras försök att implementera "ny teknik." Ta och googla på leverantören av det nya systemet. Dömt att misslyckas…. ja just det har de jhu redan lyckats med.

Skriv ett par väl valda ord vettja!