Det känns lite bättre nu. Det är ingen fara med mig egentligen. Men ibland har man svackor, och man kan inte ljuga för sig själv och andra genom att vänta tills det blir bättre, när man egentligen mår dåligt. Hur som helst, skitsamma. 🙂

Igår fyllde en vän och kollega 25 år! Så jag och några andra vänner och kollegor skulle uppvakta honom. Fest på en krog någonstans i Hammarby sjöstad var det sagt, och innan det förfest hos Vän och kollega 1. Så jag begav mig dit, en kvart för tidigt vilket inte brukar vara ovanligt när det gäller mig. Visserligen hade jag gått fel några gånger innan jag hittade bostaden. Jag var först, så jag och Vän och kollega 1 chillade lite och snackade om lite allt möjligt samtidigt som vi tittade på kulturverket ”Tillbaka till framtiden 3”. Jag tror det var trean iaf.

Efter en stund kom Vän och kollega 2. Då hade jag suttit där i en timme, men det kändes som mindre. Musiken slogs på och mera diskussioner om allt möjligt florerade. Efter ytterligare en tid kom Vän och kollega 3 och Vän och kollega 4. De hade med sig hamburgare som de som var hungriga snabbt förtärde. Själv hade jag redan käkat en El Maco grande-meny på donken. Jag hade hinkat i mig mina två Smirnoff Ice (från finlandsbåten) och min Bacardi breezer vattenmelon (som mamma köpt när jag fyllde år typ), så jag tänkte att det var dags att sälja sin ungdomliga stjärt för någon grogg eller så, och det var inga problem. En redig screwdriver gick ned, och efter det några shottar Ouzo. Jag menar, lakritsshots hade ju gjort tricket för mig tidigare, och det visade sig gå rätt bra den här gången också.

Vid elvatiden (jag hade tjatat om att det var dags att gå i ungefär en och en halv timme) begav vi oss ut i vintermörkret. Den nödvändiga provianten i form av pet-flaskor med tequila och bananlikör var givetvis med. Jag och Vän och kollega 1 fick syn på en tös som bytte tröja på en busshållplats, och vi undrade varför. Lite åsikter utbyttes tills Vän och kollega 2 kom och bad om ursäkt för oss. På tunnelbanan in mot stan träffade vi en tjej. 30 bast var hon, och var påväg till Medusa, kanske för att hitta lite penis. Vem vet? Grabbarna grus flög på henne som juckande terriers, och kort därefter hade Vän och kollega 2 bestämt sig för att dra till Medusa istället för att fira 25-åringen (som vid det här laget undrade var i helskotta vi hade tagit vägen).

Vi missade stationen och gick istället upp vid Slussen. Där möttes några av oss av några trevliga väktare som konfiskerade några av våra pet-flaskor. Jag fick dock behålla min; troligen för att jag ser så svärmorsdrömmig ut. Eller något. De kvarvarande tre grabbar grus flög upp utanför spärrarna och begick illdåd nummer två. Offentlig urinering. Nu är inte jag guds bästa barn i alla sammanhang, men här var jag ganska lugn ändå. Jag stod och tittade på nåt annat.

När vi kom ner igen var planen att åka till Gullmarsplan, för att därifrån ta tvärbanan till rätt ställe. Det var nu det började bli riktigt illa. Vi sjöng ”Eloise” av Arvingarna på högsta volym, allt för de övriga passagerarnas trivsel. Vän och kollega 3 började packa upp den present som vi skulle ge till 25-åringen. 25 stycken kinderägg. Han började mumsa i sig ett efter ett. Vissa gav han bort till andra passagerare, och vissa fick vackert flyga genom luften. Ett ägg träffade en ung herre med utländskt påbrå. Han blev mindre glad, och kastade tillbaka det stenhårt. Tyvärr missade han och träffade en tjej i huvudet.

Passagerare: Ey! Varför kastar du kinderägg för?
Vän och kollega 3: Jag trodde du ville ha ett! Vem blir arg av ett kinderägg?
Passagerare: Jag vill för fan inte ha nåt!
Vän och kollega 3: Nähä, det kunde inte jag veta heller.
Passagerare: Du sitter kvar!
Vän och kollega 3: Haha, ja. Vad kan jag annars göra liksom?

Sen gick han därifrån. Jag och mina vänner och kollegor skrattade vidare. Jag minns inte riktigt vad som hände, men plötsligt skulle alla hem. Vi hade precis passerat T-Centralen, så jag gick av och åkte med tunnelbanan tillbaka. Sen tog jag nattbussen hem, fyllekäkade en kebabtallrik och somnade sedan som ett barn. Idag vaknade jag helt utan huvudvärk eller liknande. Var nog den som var mest nykter. Trevlig kväll allt som allt. Mina beklaganden till 25-åringen dock.

Skriv ett par väl valda ord vettja!