Jag funderar starkt på att köpa mig en spinningcykel. För er oinvigda är det alltså en träningscykel, fast inte en sån där som medelålders tanter brukar sitta och småtrampa på till Let’s Dance, utan en mer robust sak som… jag kan sitta och småtrampa på till Let’s Dance.

… Men helst ska jag väl lyckas träna ordentligt med den, och inte låta den gå samma öde till mötes som min Crosstrainer. Ja, jag köpte en Crosstrainer för några år sedan. Använde den sammanlagt ca 20 minuter, uppdelat i kanske tre ”träningspass”. Faktum är att jag nog fick mest träning när jag byggde ihop det hela (Den levererades i miljoner delar. MILJONER! Släng dig i väggen, IKEA). Sen stod den i mitt sovrum och samlade damm och bara hånlog, fram till att jag något år senare kröp till korset och gick ner till grovsoporna med åbäket. Jag minns asfaltens oväsen medan fötterna på crosstrainern långsamt nöttes ner när jag släpade den dödsdömde över gården. Och hur jag njöt av det.

Anledningen till att jag inte går ut och springer i skogen som vanligt folk är att jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt. Och så får jag ont i halsen. Och gym är inget alternativ. Så om det ska bli någon träning är det alltså någon form av inomhusredskap som gäller (dock inte någon abtrainer eftersom jag bevisligen inte kan bygga ihop dem – förklaring kommer i ett annat blogginlägg).

Vad tycker mina läsare om ett spinningcykelköp? Är det vettigt? Va? VA?!

4 kommentarer

  1. Träningscykel är en toppenidé! Det bästa är ju som sagt att man kan göra så mycket annat samtidigt som man spinnar. Jag brukar spela tvspel samtidigt 😛

    Se bara till att lägga lite ordentligt med pengar på en bra modell, annars kommer du bara få nån budgetgrej där högsta växeln är som 2an på en 24växlars mountainbike. 🙂

  2. jag köpte en rockring med tygnder, tar liiten plats, går snabbt att montera ihop och isär och framförallt, det FUNKAR!

  3. Nej man får ont i rumpan. Den är ful och den kommer användas två gånger högst. Det blir på sin höjd en väldigt dyr möbel att hänga kläder och väskor på.

    Det bästa träningsredskapet – En arg kompis som inte tål att man ringer och plötsligt har gulsot för att slippa träna.

  4. Pingback: Murphys leverans » Daniel Werner – Den unge Werners lidanden

Skriv ett par väl valda ord vettja!