Jag gjorde bort mig på McDonalds idag. Nu kan jag aldrig mer återvända.

Jag hade precis fått det jag beställt och skulle gå därifrån, när jag upptäckte det hemska. Jag hade fått cola utan is istället för fanta utan is. Oförlåtligt. Som äkta svensk tänkte jag för en sekund över möjligheten att bara gå därifrån för att slippa vara till besvär, men som sagt. Oförlåtligt. Jag vände på klacken och sa till att jag ville ha fanta och inget annat.

Då fick jag min fanta, och det är här själva bortgörelsen av sällan skådat slag utspelade sig. McDonaldsmänniskan kom tillbaka och gav mig en ny mugg med något ljust och genomskinnligt i. ”Vatten, bubbelvatten eller ännu värre – fanta light med citronsmak” tänkte jag och sa till igen. Jag fick då lära mig sanningen den hårda vägen. Det var fanta, det var bara bubblorna som orsakat en synvilla och tonat ner den orangea färgen.

… Fattar ni magnituden av det jag gjort?! Jag måste emigrera till Förenade arabemiraten nu. Tvingas leva i exil i nån bergsgrotta med endast mina egna fingrar att fästa blicken på, allt som straff för min dåraktighet. Fan. Jag visste att jag skulle tagit en kebab ikväll istället.

5 kommentarer

Skriv ett par väl valda ord vettja!