Jag har legat sjuk i förkylning sedan i torsdags. Och som många vet så är det knappt hopp om livet när en kille är sjuk. Ni tjejer snackar om att föda barn, men ni skulle bara veta hur det känns när en kille är riktigt förkyld!

Hur som helst, igår var det riktigt illa. Feber och så ont i huvudet som man bara kan ha. Kunde knappt ha ögonen öppna för att det gjorde så ont. Och sen en snuva från helvetet. Jag gick darrande upp och tog en alvedon, bet av den och svalde den tillsammans med några chips. Efter någon timme var det bättre, men huvudvärken bestod.

Nu till det märkliga. När huvudvärken lagt sig något så skulle jag gå in i badrummet för att ta lite vatten i pannan. Då såg jag det. Mina tänder. Vad fan hade hänt? Jag hade kritvita områden längst ner på båda framtänderna i överkäken. Små vita fläckar längs hela ”bit-kanten” på framtänderna. Bara där, inga andra tänder såg likadana ut.

Jag bortade tänderna. Det försvann inte. Jag skrapade på dem med nageln. Det försvann inte. Jag borstade tänderna igen. Det försvann inte. Jag ringde mamma och beklagade mig. Det försvann inte. Jag nojade lite och borstade tänderna igen. Det försvann inte. Jag gick och lade mig.

Ni har säkert sett folk i er närhet som har liknande vita fläckar, oftast mitt på tänderna någonstans. Det beror på att de fick för mycket fluor medan tänderna växte (barntandkrämer finns alltså inte bara för att de är godare än vuxentandkrämer). Jag tycker själv att det kan vara ganska snyggt på nåt sätt. Men jag, som vid det här laget hade vant mig vid vad jag sett i spegeln de senaste 22 åren, hade ingen lust att se ut så i resten av mitt liv.

När jag vaknade i morse så var allting som vanligt igen. Inga vita fläckar, bara mina gamla goda och relativt vita bissingar.

Så, vad hade hänt? Hit me with your best shot. Kan tänderna ha tillfälligt gulnat pga förkylningen, så att mina vita områden (som jag då troligen alltid haft) syntes mer än vanligt? Kan det ha berott på att jag bet av den där alvedonen? Kan jag ha hallucinerat alltihop?

6 kommentarer

  1. Vad lustigt att du skriver om det här.. Är dunderförkyld jag också just nu och varje gång så förstärks mina vita fläckar! Har alltid haft synliga fläckar, men dom liksom "lyser" när jag är riktigt, riktigt förkyld 😛 Konstigt.

  2. Pingback: Daniel Werner – Den siste romantikern » Fenomenet är tillbaka!

  3. omfg jag har såna där vita-fläckar-mitt-på-tänderna, men aldrig riktigt fattat vad dom beror på. yay! *upplyst*

Skriv ett par väl valda ord vettja!