Det är skamlöst mycket reklam för olika fonder man ska skänka pengar till, såhär i juletid. Detta vet de ju om, och spenderar hela reklambudgeten på just precis denna period. Det är Childhood, det är WWF, det är Rädda Barnen, det är BRIS, det är SOS Barnbyar, det är Unicef, det är Stadsmissionen, det är Röda Korset. Jag kan fortsätta ett tag.

Alltid samma sak. Nån självgod människa står och ser mig i ögonen, och berättar för mig att jag har ett val. Antingen kan jag skänka pengar till vad han nu företräder. Eller så kan jag vara ett vidrigt svin som bara sitter i soffan och göder mig själv, utan tanke på mina medmänniskor. Jag ser hur jag äcklar honom. Kunde han så skulle han spotta mig i ansiktet.

Jag tycker inte om när reklam anspelar på att jag ska ha dåligt samvete om jag inte gör som de säger. Då blir jag bara anti istället. Således tänker jag ICKE ge några pengar till vare sig fattiga barn eller nånting annat, just nu. Istället tänker jag köpa ett Lego-tåg för mina pengar. Dels för att jag är anti, men också för att jag är en genomond människa.

Vad sa ni nu då?

4 kommentarer

  1. Riktiga män Får Lego i julklapp.
    (Samt en såndär get till en familj i afrika. För andra året i rad.)

  2. Daniel

    Nej, nu får jag tyvärr stänga av kommentarsfunktionen för detta inlägg. På tre dagar har enbart det genererat ungefär 500 spamkommentarer.