Jag gjorde bort mig idag. Inför både Gud och denna församling. Som tur är så är jag inte religiös för fem öre, så det gör väl detsamma.

Idag är det alla helgons dag, för er som levt i en skokartong hela livet och inte vet om detta. Så därför var jag, mormor och morbror och tände varsitt ljus i minneslunden vid Huddinge kyrka, eftersom morfar dog för snart två år sedan. Det var fint, och vi var snart på väg hem igen, men jag skulle givetvis inte nöja mig utan att först skämma ut mig själv.

Vi hade som sagt köpt varsitt gravljus. Ett tjockt stearinljus med ett mässingslock med hål i. När jag tänt mitt och satt på locket påpekade min morbror att det där locket nog vore ganska varmt. ”Aha, men inte varmt SÅ fort väl” tänkte jag, och var där med fingrarna innan hjärnan hade hunnit reagera och sagt ”nej Daniel, du vill inte känna på det där locket”.

Det var KOKHETT. Det gjorde så IN i helvete ont.

Det hade varit okej om jag sagt ”aj”, och dragit bort fingrarna från locket. Det hade varit lite mindre okej men fortfarande okej om jag skrikit ”aj”, och dragit bort fingrarna från locket. Det gjorde jag inte. Jag skrek ”AJ JÄVLAR” och drog bort fingrarna från locket. Skaran på ca 10 pers som stod vid minneslunden vände sig om och tittade på mig, och jag funderade på vilket land jag skulle emigrera till.

3 kommentarer

  1. De var fatiskt ganska så skojit 🙂 Men hoppas att dina fingrar mår bättre snart!

  2. Jag läser alltid rubriken som "Himlen är oskyldigt blå". För mycket lyssnande på Ted Gärdestad tror jag, men jag som inte ens lyssnar så mycket på honom 😛

  3. Christian: Samma här även om jag har lyssnat väldigt mycket på honom förut

Skriv ett par väl valda ord vettja!