Okej… Nu har jag tydligen beställt en sak på nätet. Kanske ett litet impulsköp, men ändå något jag velat ha ett tag.

Jag har köpt ett hantelset. Två hantlar á 18 kilo vardera. Jättebra. Jättekul. Nu ska Daniel Werner bli biff, minsann. Stå framför spegeln och lyfta skrot, alldeles naken. Slicka sig om munnen medan man blottar de blänkande och alldeles översvällande musklerna… Eh. Ja. Nämen, ja, det verkar ju finemang på alla sätt.

Ett litet ynka yttepytte-problem bara. Hur i helvete ska jag få hem paketet?! HERREGUD! Det kommer att levereras till ICA, typ en kilometer bort. Hur ska jag lyckas bära hem 36 kilo (tur att det finns miniräknare) för egen maskin, en fruktansvärd kilometer?! Jag har burit hem saker förut, så jag vet. Det tyngsta var säkert halva den här vikten, och bara det var hemskt nog.

Jag får beställa taxi eller nåt. Sätta mig i baksätet med min vidriga last, och be att få köras hem. Sen får jag väl be om något slags mirakel för att få upp paketet för trappan. När jag väl är framme lär jag väl inte behöva träna något mer.

9 kommentarer

 1. Thomas Di Leva Svara

  Det ena mannen köper skivstång den andre köper gymkort. Vem blir starkast?

  • Daniel Svara

   Den ene mannen är superlat och köper ett gymkort men använder det aldrig, och den andre mannen köper två hantlar och gymmar hemma utan att behöva gå två kilometer till närmaste gym. Vem blir starkast? 🙂

   • international conspirazy theorizt Svara

    Duuuuh, den lata! Men det kvittar vad han gör, vikterna hemma så hade han inte heller sett någon förbättring iomed han är lat. Men om du bara köpt ett par hantlar och ej har någon bänk hemma har du rätt begränsat med övningar (om du inte blir väldigt kreativ/engagerad). Förutom alla biceps/triceps övningar så har du knäböj och utfallssteg men för ryggen och bröst blir det knepigare utan någon form av dedikerad bänk, går väl att köra flera övningar med ett par köksstolar men jag har svårt att se mig dig så pass dedikerad 🙂

    Är det fancy hantlar där du kan lägga på/ta av vikter?

    • Daniel Svara

     Men fyyy vad tråkigt att höra när man väntar på leverans, SÅNT gör mig omotiverad om något. Är väldigt lättpåverkad. Såna halvfancy där man kan bygga på vikter är det iaf!

     Men asch, tänkte väl inte direkt köra nåt komplett gymprogram, mest träna biceps, börja lite smått så kan man köpa gymkort sen när man åtminstone är LITE van vid att anstränga kroppen.

     • international conspirazy theorizt

      Ja alltså, det kan jag inte göra något åt. Ville bara påpeka bristerna i ditt argument. Du kan ju få varierad träning med ett par hantlar med det kräver lite research/engagemang, inte mycket ens.

      Du kan väl pressa biceps om du vill, kanske inte så nyttigt att kötta biceps och inte köra något på triceps (blir inte lika snyggt heller, för det låter som det du är ute efter) men biceps orkar faktiskt inte så mycket så du kommer ha rätt korta träningspass och det kommer inte förbereda dig på att gymma då resten av kroppen inte har fått träna 😛

      Inget riktat emot dig men det vanligaste man hör inom träning, oavsett vad folk har för mål eller vad de ska börja träna, är att folk ska bara träna lite innan, förbereda sig lite innan de går till gymmet/sätter igång på riktigt. Det är inte så det funkar. Högst empiriska undersökningar men folk i allmänhet kommer nog hålla med mig, så klart your mileage may vary.

 2. Jag tänker ge dig ett ”A for effort” redan innan du fått hem skiten 😀

 3. Grattis till att ha gjort ett bra val och börja träna! Jag håller med ”international conspirazy theorizt” om att det blir ganska begränsad träning i jämförelse med ett gym där allt finns, men det finns många övningar du kan köra ändå! Jag är av åsikten att all träning (som då utförs på ett korrekt sätt) är bra träning 🙂
  Gå in på den här sidan: http://www.styrkeprogrammet.se/ovningsarkiv/
  Där finns massvis med inspiration till vilka övningar du kan köra med dina hantlar. Kryssa i ”alla muskelgrupper” samt ”fria vikter” (och ”kroppsbelastande” om du så vill) så kommer det upp instruktion och videofilmer på hur övningarna ska utföras.

  Tänk på att teknik och kontrollerat utförande är a och o i styrketräning, med rätt utförande kommer du både bygga större muskler och sänka skaderisken.

  Lycka till!

Skriv ett par väl valda ord vettja!