I natt drömde jag en märklig sak. Eller snarare ett gäng märkliga saker.

Jag var i studion för ett racingprogram, och satt i någon slags proffstyckar-panel där. Allting sändes live, och jag och två kändisar (vilka minns jag inte) satt och pimplade martini i en låtsas-bar, och slängde ur oss anekdoter.

I en reklampaus så visade de ”Biggest loser”, och hur hårt de körde med deltagarna. En kvinna kräktes, och det minns jag mycket väl. Det var en sån där långdragen spya i flera omgångar. Sen filmade de en get som gick baklänges och spydde. Jag tyckte det hela var obehagligt.

Snart var det i alla fall dags för racingmomentet. En svensk förare körde ihjäl sig medan vi satt där. Hela panelen blev chockad, men inom kort kom hans likdelar in i olika provrör. Programledaren, som stod bakom baren, berättade att vi nu skulle smaka på den avlidnes ringfinger. Så i provrören fanns alltså olika delear av hans f.d ringfinger, som vi skulle smaka på. Det var tydligen en delikatess, och nu hade vi ju vår chans att testa. ”Det smakar precis som lövbiff”, sa någon. Jag skar en liten liten bit och stoppade i mig, och tyckte mest att det smakade segt.

Sen minns jag inte så mycket mer av drömmen, förutom att jag och en kollega på mitt nuvarande jobb gick omkring och tokraggade på unga töser. Det var åtminstone tre stycken som ville idka köttsligt umgänge med mig.

Sen vaknade jag. Tårarna bara rann. Jag visste att inget någonsin skulle bli sig likt igen. Den här drömmen hade öppnat mina ögon, och nu fanns det ingen återvändo.

(Okej, det där sista lade jag till som extra effekt. Förutom att jag vaknade. Det gjorde jag ju. Annars hade jag inte kunnat skriva det här. Ju.)

Skriv ett par väl valda ord vettja!