Varje morgon, när jag stiger av tvärbanan och spatserar mot kontoret, så brukar jag svänga förbi kiosken på hörnet och köpa mig en macka och en MER. Gubben som har hand om stället är trevlig och vi brukar småprata lite. Men på sistone har han infört att det är tre kronors straffavgift när man betalar med kort under 100 kr.

Här uppstår en märklig situation varje morgon. Varje gång jag lämnar över kortet så tittar han lite generat på mig och pekar sedan på skylten med straffavgift-informationen. ”Är det okej?” frågar han. ”Japp” svarar jag. Varje morgon. Varför skulle det plötsligt en morgon inte vara okej?

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att slippa detta onödiga meningsutbytande varje morgon. En gång sa jag ”det är ALLTID okej”, men det gick inte in.

Snälla Bullen, hjälp mig. Vad ska jag göra? Det här är jättejobbigt för mig.  Jag funderar på att döda gubben. Eller åtminstone säga till på skarpen.

5 kommentarer

  1. Vadfasiken daniel, du vet väl att det är olagligt att ta ut straffavgifter för kortköp? Säg till honom på skarpen, och be honom lägga av för faaan

  2. Japp, olagligt är det, kanske därför han frågar, då blir det ju inte olagligt längre 🙂

    Lösning: Skriv en egen skylt med "OK med straffavgift" på och bär med dig.

  3. arbetskollega #2 Svara

    Säg nej! Kosmiska rättvisan står trots allt på spel.

Skriv ett par väl valda ord vettja!