11:00 – Vaknar av att Salahuddin väcker mig mycket ömt genom att vänligt men bestämt jama i örat på mig. Han är hungrig, och då beter han sig alltid lika ohövligt. Man puttar ner honom och somnar om, och så är han där och stångas några minuter senare. Mormors katt brukar bita henne i näsan om hon inte serverar mat halv ett varje natt, men så långt har det inte gått för mig än.

12:00 – Går upp och ger Salahuddin mat. Han tackar mig genom att äta, och sen gå och lägga sig igen, medan jag yrvaket hasar omkring och städar bort gårdagens urdruckna colaburkar.

12:30 – Mor och Bengt kommer. Jag får en 1000 kr, en lampa, en biljett till Rammstein i Globen i Februari, och en Rammstein-tshirt (nu först, när jag skriver detta, kommer jag på en märklig sak. Mammas spontana fråga var ”När ska du ha t-shirten då”, varpå jag svarar att jag inte vet. Jag måste vara väldigt tankspridd).

13:30 – Går ner och handlar två glödlampor till den nya lampan, en vetelängd, och en frukttårta av outforskad karaktär. Givetvis tar konditoriet inte kort (för de har ingen kamera, hö hö) så jag tvingas ställa mig i den tio meter långa bankomatkön, och där genomlida det eviga hostandet från tanten bakom mig.

14:30 – Mormor, farmor, pappa och Peo kommer. Jag får 1500 kr och en kulspetspenna. De var försenade eftersom farmor hade gått vilse. Hon hade glömt att jag flyttat, och var och pratade med någon f.d granne till mig. Efter en timmes skallgång ordnade det upp sig, och truppen kunde sammanstråla till mig. Vi samtalar och äter tårta.

16:00 – Alla går hem till sig,  varpå jag sjunker ner i soffan och börjar se på tv. Reprisen av ”Vem kan slå Filip & Fredrik” är i rutan. Jag slötittar och kan inte hjälpa att tycka det är lite spännande trots att jag några dagar innan redan råkat sett hur det slutade.

18:00 – Handlar middag. Jag beslutar mig för att lyxa till det lite, eftersom jag trots allt fyller år, och går ner till O’leary’s (ja, det är faktiskt Huddinges finaste restaurang typ – rätt illa) och köper oxfilé, pommes och bearnaisesås. Och sen en nachotallrik på det.

18:30 – Går hem och förtär middagen.

19:00 – Förtär nachosen trots att jag egentligen är äckelmätt.

20:00 – Jäser i soffan och lovar för mig själv att aldrig nånsin äta mat igen.

20:30 – Gör dagens Lego-inköp, samt beställer en ritplatta för presentpengarna.

21:30 – Ser på filmen på TV4, ”Little miss sunshine”. Helt okej faktiskt, extra kul att se Steve Carell i en roll som inte är konstant tokrolig utan rätt djup och seriös.

23:30 – Överväger att skriva detta.

00:00 – Skriver detta.

12 kommentarer

 1. Pssht! Beställer från Webhallen, det är ett hån mot mig som DustinHome anställd.

 2. Rätt avis på att du skaffat en wacom(!) dom verkar vara ur bra 😀

 3. Lät som en helt underbar dag =) Jämtfört med min vill säga. Men de var ju lycksit värre att få Rammstein biljetter! Vill också ha!

 4. Hanna: Snälla låt mig få slippa träffa dig och din nya pojkvän på Rammstein-konserten. Jag vill gå dit ensam, lyssna på musiken ensam, och åka hem ensam. Jag är tillräckligt kärleksdeppig som det är. Det är i största vänlighet jag ber dig om detta.

 5. En annan Hanna Svara

  1. Hörru ego. Jag hade verkligen inte tänkt leta upp dig. Men jag ger ALDRIG upp mina Rammsteinbiljetter för ALLT i hela världen. Ses vi så ses vi, annars får du stanna hemma för jag gör det inte…

  2. Jag ska dit med Madde.

  Punkt.

Skriv ett par väl valda ord vettja!