Igår hände något otäckt.

Jag var och åt middag med farmor, pappa och Per-Olov, eftersom farmor fyllde 80 dagen till ära. Så vi åt på restaurang, och jag förtärde oxfilé med pommes och bearnaisesås. När det var ca 10% kvar högg det till i magen, strax under revbenen på vänster sida. Inte hjärtat och inte levern, räknade jag snabbt ut för att försöka lugna mig själv. Men aj vad ont det gjorde. Jag blev tillochmed tvungen att gå in på toaletten och sätta huvudet mellan knäna ett tag, då jag kände mig svimfärdig. Kanske inte så mycket pga smärtan, SÅ ont gjorde det inte, utan snarare pga ångesten framkallad av min egen hypokondri.

Det höll i sig, och efter att jag sagt hej då till släkten stod jag där på busstationen. ”Aj aj aj” mumlade jag för mig själv medan jag vankade av och an och önskade att jag vore hemma. Kände mig nästan sugen på att ringa efter ambulans ett tag där. Men sakta men säkert avtog smärtan på vägen hem, och lagom till jag kommit hem och andats ut ett tag så var allt normalt igen.

Vad hade hänt egentligen? Hade jag fått en släng av rabies? AIDS? Paroxysmal nocturnal hemoglobinuri? Logiken säger ”nej”, hypokondrin säger ”allt”. 🙂

1 kommentar

  1. Nej, det var inte döden som knackade på, jag skulle tro att det var din lungspets som slog emot ditt revben. Inget farligt alls, men väldigt smärtsamt. Det sker av olika saker, att man sitter konstigt, att man andas tokigt eller för att lungan gillar smärta. Vem vet? Men jag vet att du inte behöver oroa dig. =)

Skriv ett par väl valda ord vettja!