Inatt drömde jag märkliga saker igen.

Jag hade varit på dansen (som jag ska på imorrn), och där träffat en lång mörkhårig tjej som typ hette Jennifer eller nåt i den stilen. På något sätt hade vi vunnit en romantisk middag för två, så dittills verkade ju allting bra.

När vi kommit till restaurangen, när dansen var slut, så satte vi oss ner och började äta nånting som såg ut som en blandning av sparris och ormbunksblad. Jag minns att de var svåra att få in i munnen. Jennifer sa att hon är lite paranoid av sig, så hon heter egentligen inte Jennifer utan Marica. ”Eh, jaha” tänkte jag medan jag försökte pressa in ett sparrisbunksblad i gapet. Hon förklarade att namnbytet var en försiktighetsåtgärd.

”Haha, jag trodde faktiskt att du hette Sigrid egentligen” sa jag och hon tittade frågande på mig. ”Eller nej just ja, det är en annan tjej” fortsatte jag, och insåg samtidigt som jag sagt det att reaktionen inte var att leka med. Marica blev sur som ättika, reste sig från bordet och gick mot sin röda skåpbil som logiskt nog stod parkerad inne i restaurangen.

Jag följde efter, och vi satte oss i bagageutrymmet. Som en förlåtande gest smekte jag hennes kind, varpå hon tog tag i min hand och började suga på mitt finger. ”Det här är ditt pekfinger va?” frågade hon, och jag nickade. Sen vaknade jag.

3 kommentarer

  1. Jag älskar surrealistiska drömmar. Hur tokig en dröm än är ter den sig alldeles naturlig medan man drömmer. Mycket märkligt.

Skriv ett par väl valda ord vettja!