Nu får ni vara stolta över mig, allihopa.

Idag var jag på McDonalds. Även kallat Gyllene Måsen. Eller McRomance. Där inhandlades två cheeseburgare och en fanta utan is (som i vanlig ordning blev MED is eftersom de i kassan inte förstår svenska).

När jag betalat och stod och väntade på min andra burgare, som skulle ta några minuter extra (vilket blev 10 minuter eftersom de i köket inte förstår hastighet), så uppmärksammade jag en kvinna på en sisådär 30 år. En riktig white trash-människa, kraftigt överviktig och med glasögon tjocka som flaskbottnar. Hon stod och tog ketchup och sugrör och sånt. Så tog hon några servetter, men drog med sig tre stycken till, som vackert föll ut över golvet. Hon gick därifrån, och lät det ligga.

Då tittade jag henne i ögonen. Våra blickar möttes. Sen tittade jag på servetterna. Sen tittade jag på henne igen. Hon såg alltihopa, och tittade sedan på servetterna på golvet. Efter att ha fått synlig ångest i några sekunder började hon att sopa servetterna åt sidan, med ena foten. Hon plockade visserligen inte upp dem, men jag kände att det var en liten vinst ändå. Min bistra uppsyn hade fått henne att göra något för naturen.

Vackert.

5 kommentarer

 1. Mmmm… Rubriken på förra inslaget passar bättre här tycker jag. Det meddelandet var iaf lite roligt.

 2. Ursäkta språkförbistringen. Tant skall förklara sig så att yngling fattar. Förra blogginläggets rubrik skulle ha passat bättre här. Mejlet var iaf lite kul.. En elakhet. Tycker inte att dina karikatyrer av kvinnor är det mest lustiga du skriver. Du märker inte själv att det nästan bara är kvinnor/tjejer som drabbas av dina kvicka observationer? Som du nogsamt nedtecknar med avsmak. Är det bitterhet mot kvinnosläktet du drabbats av eller är det din kvinnosyn som är unken?

  • Daniel Svara

   Wow… Vilken fruktansvärd sågning! Vad hemskt. Nej, jag har inte tänkt på att det nästan bara är kvinnor som får utstå den här typen av inlägg. Ärligt talat tänkte jag inte ens en endaste tanke på att det var en kvinna jag skrev om. Allt behöver ju inte handla om kön. Det kunde lika gärna varit en 30-årig man som varit en riktig white trash-människa, kraftigt överviktig och med glasögon tjocka som flaskbottnar.

   Jag tror nog att jag skriver mest om kvinnor generellt eftersom jag är intresserad av sådana. Inte vet jag. Jag söker en kvinna, då är bra och dåliga kvinnor det jag skriver mest om. För om du tar en titt på mina inlägg så ser du att det är en hel del inlägg om kvinnor jag gillar också.

   • Daniel Svara

    Men andra läsare som noterat samma sak får gärna säga till. Om den här bloggen bara har förvandlats till en bitter ung man som sitter och spyr galla över kvinnosläktet, då har något gått väldigt fel – och då kan jag lika gärna lägga ner den.

Skriv ett par väl valda ord vettja!