MissnöjdJag var och klippte mig idag. Blev inte nöjd nånstans. Men eftersom jag är svensk så sa jag givetvis ingenting, utan tvingade fram ett leende när frisörskan frågade om jag var nöjd. ”Mm, fiiiint” sa min mun medan hjärnan mest tänkte ”nej, nej, nej, nej”.

Men nej, jag blev faktiskt inte nöjd. Jag har i sort sett haft samma frisyr sedan jag var fem år, så när jag ser något annat än det vanliga i spegeln så blir det alltid ett visst gnäll och sedan åtgärder för att försöka få tillbaka den gamla Danieln igen. Den här gången bad jag att få behålla luggen, och nu fick jag någon sorts emo-frisyr. Jag vet inte vad eller vem jag är. Hjälp.

Det är spännande när man ska klippa sig förresten. Det blir alltid ett sånt väldigt artighetskonverserande. Jag tycker inte om sånt. Jag önskar henne all lycka i livet, men faktum kvarstår att jag inte är intresserad av hennes liv och inte tror att hon på allvar är intresserad av mitt. Jag fann mig själv med att flera gånger prata med frisörskan som jag pratar med extremt fulla personer på pendeln. Man nickar och håller med, och undviker sedan ögonkontakt. Men frisörskan malde på. Jag hade bokat tid en halvtimme fram och medan jag väntade sprungit hem och duschat, så om detta tyckte hon att vi skulle prata i timmar. Jävligt obehagligt.

Frisörska: Har du stressat nu?
Daniel: Hehe, ja, jag var hemma och duschade.
Frisörska: Vad jobbar du med som måste hem och duscha?
Daniel: Support. Jag jobbar på *censur*.
Frisörska: *lyssnar inte alls på svaret* Jaså. Men du behöver inte duscha innan.
Daniel: Nja, jag tyckte jag hade så smutsigt hår, så.
Frisörska: Vi har sett värre. Gamla människor man inte vill ta i.
Daniel: Hehe okej… Ja… Mm… *undviker ögonkontakt*
Frisörska: Ja det är viktigt att duscha när man jobbar med sport.
Daniel: Hehe, ja… *undviker ögonkontakt och tänker ”SUPPORT, inte sport”*
Frisörska: Du är den andra idag som håller på med sport.
Daniel: Hehe, ja… Mm… Jorå… *undviker ögonkontakt*
Frisörska: Hehe… Men nu vet du iaf att du inte behöver duscha innan du kommer hit.
Daniel: Hehe, ja… Då vet jag det… *undviker ögonkontakt*

Det var ett jävla tjat om det där duschandet. Som om ingen människa nånsin har tvättat håret innan man ska till frisören förut. Bah, det säger jag.

4 kommentarer

  1. Hahahaha.. duscha innan, de gör jag aldrig.. dom gör ju det där 😛 Men mamma har gjort det förut vet jag, brukade alltid skratta åt det 😉

  2. Hah! Min frisör tvättade mitt hår åt mig. Mitt var inte nytvättat, men inte smutsigt direkt. Det min in en annan oxå, som hade tvättat håret precis innan, som du, men då tvättade dom hans hår ändå! Dom är konstiga dom där frisörerna. Nu ska jag förbereda mig inför att hoppa höjdhopp imorgon på mitt sport-jobb.

  3. Jag är inte så svensk på det sättet, jag gillar att gnälla om jag inte är nöjd. Minns du tuppkammen som jag hade på sport-jobbet? Jag gick ju tillbaka och sa att de skulle fixa till det två gånger 😀 300 spänn liksom! För det priset förväntar man sig ju viss taktkänsla i saxen!

  4. "Det min in en annan oxå" — hur lyckas man tappa "ko" och placera "m":et på nästa ord? "kom in" ska det vara.. LOLLERS

Skriv ett par väl valda ord vettja!