Nyckelord

byggmodell

Besöker

Den här försökte jag just att bygga ihop… Gick åt helvete.

Modellen bestod av två halvor och en gubbe som skulle in där i mitten. ”Två halvor och en gubbe som skulle in där i mitten”… Låter snuskigt, men det är det inte. Hur som helst, jag limmade ihop halvorna och glömde figuren i mitten. Åt helvete med mitt liv. Bara till att slita isär allting, vilket bröt sönder allt inuti. Allt som fanns till för att hålla ihop det hela. Jaha. I med figuren och sedan limma på nytt.

Nu har jag fått ihop det hela igen, men det känns olustigt. Jag har lite ångest. Utvändigt ser man ingen skillnad mellan en korrekt ihopsatt figur och en figur som Daniel satt ihop, som är lika trasig inuti som ett polskt tjackluder. Men det väsentliga är… att JAG vet att den är trasig där inne. JAG vet.

Idag fyller min far år. Han fyller år samma dag som Hitler, men annars har de inte så mycket gemensamt.

Jag har däremot en hel del gemensamt med min pappa. Han är nämligen vida känd för en liten episod med en byggmodell, innan jag var påtänkt. Det hela utspelade sig i mina föräldrars dåvarande lägenhet, och pappa hade fått en byggmodell föreställande en bil, med sig hem från jobbet. Nån sorts reklampryl. Pappa gillar bilar, så den skulle givetvis sättas ihop ganska så kvickt samma kväll. När hans oerfarna händer fastnade i klister och modelldelar för femtionde gången, och alla tänkbara svordomar hade sagts, då fick pappa nog. Han slet sönder sin egen skjorta i vilt raseri.

Nyss skulle jag bygga modell. Jag samlar på små japanska tv-spelsfigurer (jag har alla utom en – ni får ta på mig) och en av dem är lite vinglig. Så jag köpte en ny sådan. De kinesiska barnarbetarna som gjort modellerna har tyvärr en något begränsad känsla för kvalitet, så hål A där man skulle fästa del B var för stort, och orsakade att del B hela tiden föll ut. Det gick helt enkelt inte att få till, så jag orkade inte mer. Jag tog modellen i handen, krossade den, smulade sönder den mellan fingrarna, och kastade den sedan i soporna. Sen spottade jag på resterna. Två gånger.

Jag är min faders son.

De senaste två dagarna har jag träffat några internetvänner. Igår träffade jag den första, och vi skrattade åt dålig porr tillsammans. Ni vet, sånt som man brukar göra första gången man träffas. Mucho trevligt var det iaf.

Sen idag träffade jag den andra. Hon krängde mobilabonnemang nere i affären, så jag svängde förbi och sa hej. Mucho trevligt det med.

Idag har jag ganska tråkigt, så jag bestämde mig för att bygga lite byggmodeller. Bilder kommer. Ni kan knappt bärga er, eller hur?