Det finns stunder då jag känner mig som en pensionär när det kommer till datorer och internet. Häromkvällen blev jag satt på pottan ganska rejält.

För några månader sen laddade jag ner ett program som skulle kolla ens externa hårddisk efter fel och saker som kan indikera att den håller på att gå sönder. Eftersom jag har halva mitt virtuella liv på ett gäng sådana hårddiskar så tänkte jag att det vore en bra grej. Så efter att ha sett tips på något forum laddade jag ner S.M.A.R.T HDD, ett program som skulle göra detta. Jag diagnostiserade, allt var okej och jag var i princip glad som en speleman.

I förrgår kom payloaden av det hela. Plötsligt dök det upp varningar till höger och vänster om att min hårddisk höll på att balla ur. Skärmen fullständigt fylldes av felmeddelanden, och alla filer var försvunna. Lite ångest uppstod här hemma, innan jag började googla runt. Det visade sig att S.M.A.R.T-programmet var ett virus som dolde ens filer och gjorde datorn långsam, för att endast återställa allt om man betalade pengar för ”fullversionen” av programmet.

Fy satan.

Under några sekunder övervägde jag faktiskt att betala för att få bort helvetet, men nej. Icke. Efter en hel del googlande, några svordomar, en mus slagen i bordet, och stora mängder svett, löste jag faktiskt problemet. I en guide tipsades det om ett annat program, för att ta bort ovan nämnt virus. Och tro faan att även detta var ett virus!

Jag ska inte ha någon dator.

5 kommentarer

  1. Jag är besviken över bristen på utlovade svordomar i detta inlägg 🙁

    Men ja, ninjavirus är roliga ;D

  2. Vet inte vad du har för program i övrigt, men Secunia PSI är suveränt för att ha koll på allt man har på datorn. Kan verkligen rekommendera det och det är gratis.

  3. Falsk marknadsföring! Jag kom hit i tron om att få höra lite frän RATM-musik men allt man får är datasnack =(

Skriv ett par väl valda ord vettja!