Jag kom på att jag har glömt att berätta om teatern!

Vår vikarierande lärare äger. Jag gillar inte att använda ordet ”äger”, för det tar mig tillbaka till en tid av moppeåkande, folkölsdrickande och allmänt fjortisande. JAG gjorde naturligtvis inget sånt, men ANDRA. Hualigen.

Men men, äger är det ord som beskriver honom bäst. Han låter oss spela teater på riktigt, istället för att leka diverse märkliga lekar som den andra läraren gör.

Det som var roligast, som vi gjorde förra gången, var att vi stod på scen två åt gången. Dessa personer skulle spela upp en situation; en situation som bestämdes av läraren i samråd med resten av gruppen. Sedan skulle två personer ur gruppen bestämma över varsin person på scen, och dess humör. T.ex, den i publiken bestämmer att hans/hennes valda person på scen ska vara arg. Och då ska personen på scen fortsätta föra pjäsen framåt, fast med ett argt sinneslag. Underbart roligt!

Jag var en nattklubbsvakt som skulle köra ut min motspelare, en överförfriskad ung herre. Och jag skötte mig riktigt bra. Det blev en hel del skratt när jag skulle spela mallig framför den berusade människan. Jag flexade framför honom, låtsades att jag behövde dra igång mina armar likt två motorsågar. ”Rööörn, rööörn” lät jag, och spände mig. Alla skrattade, och så jag njöt. Teater ÄR något för mig.

1 kommentar

Skriv ett par väl valda ord vettja!