Häromdagen var jag och Dorthe på IKEA, detta Mecka för förälskade par som ännu inte bråkat offentligt. Målet var att hon skulle köpa ett skrivbord och en datorstol, eftersom jag fyllt min 65 kvadrats lägenhet med nördprylar och således inte riktigt gett henne en egen plats att vara på. Nu har vi trots allt bott ihop i typ åtta-nio månader, så det är hög tid.

Efter att ha hittat möbler vi gillade, konstaterat att dessa var slut, hittat nya, ätit köttbullar och potatis med lingonsylt, gjort bort oss vid en handikappstoalett, hämtat ut varorna, försökt styra vagnen som har totalt ostyrbara hjul genom en decimeter hård snö, hittat en taxi, artighetskonverserat i en halvtimme och slutligen kånkat in allt i porten så var vi äntligen hemma. Då kom det riktiga eldprovet, eftersom jag fått till uppgift att bygga ihop skrivbordet.

Det tog bara några minuter, sedan var jag rejält i gasen och arg som ett bi. Jag hade byggt ihop stommen av bordet, och skulle nu försöka få en liten irriterande skrivbordslåda på plats. Detta skulle ske genom att skruva fast gängor på insidan av skrivbordet, och på utsidan av lådan… Helt omöjligt. En hand skulle längst in i skrivbordet och hålla i skruven, en annan skulle hålla fast gängorna, och en tredje hand skulle skruva fast skiten. Resultatet blev att jag satt på golvet, svettig och väldigt arg, drog ut lådan i huvudhöjd mot mig och skrek att det inte finns någon bra ställning för att göra detta. Sedan följde ett lång rad svordomar, ett par knytnävsslag i golvet, och en lång suck. När jag var klar så gick det ändå inte att stänga lådan, så vi (läs: Dorthe, eftersom jag var i ett frustande upplösningstillstånd) fick montera bort allt och använda den utan gängor istället.

”Epic fail” suckade jag och gick och tröståt inlagda vitlökar i chilimarinad.

6 kommentarer

 1. Hahahahaha! Undrar om vi inte har samma skrivbord alltså.. Jag löste skiten på exakt samma sätt, inga lådor 🙂 Man är ju inte övermänskligt skicklig på att bygga, som IKEA gärna vill att man ska vara. Vi har nog spenderat runt 30 000 sammanlagt på IKEA-möbler och tjafs och inte en enda grej har blivit rätt. Man har fått kompromissa lite. 😉 Då känner jag att jag har vunnit över IKEA-möbeln.

  • Daniel Svara

   Jag anar att det är små tomtar som konstruerar IKEAs möbler, som med sina små tomtehänder skruvar in de små tomteskruvarna med sina tomtemejslar. Mina manliga machohänder klarar inte av sånt. 🙁

   PS. Har nu publicerat en bild på helvetet.

 2. Det var ju ett väldigt fint skrivbord då 🙂 Det var inte samma som jag har, men det ser utan tvekan ut att vara ett helvete att bygga.. Nästa gång (om det blir nån nästa gång) så ska jag se till att beställa montering. 😛

 3. min far fick äran att bygga ihop det där skrivbordet åt mig. gick bra för honom men nu hatar jag det, det är ju ändå litet och lådan går ju inte att dra ut så långt som jag vill. ska ta med det på en studentfest och elda upp det 🙂

Skriv ett par väl valda ord vettja!