Jag var på posten idag, och såg att det börjat en ny tjej där. Jag tittade på henne en stund, medan hon hjälpte en annan kund, och kom på mig själv med att ha ganska… speciella tankegångar. Jag kan verkligen inte avgöra om hon är gothare eller zigenare.

Har någon människa i världshistorien överhuvudtaget tänkt en sådan tanke förut?

6 kommentarer

  • Daniel Svara

   Åh, denna diskussion varenda gång. Kalla dem romer du, så kallar jag dem zigenare. Inte av någon slags respektlöshet, utan för att jag inte tycker om politiskt korrekthet.

 1. Lätt för dig att säga. Du tillhör den grupp i samhället/världen som inte blir diskriminerad. Dvs vit, medelklass, heterosexuell man. Det finns kurser som heter Intersektionalitet. Något för dig. Så kanske nästa gång när någon som INTE är vit, heterosexuell man läser dina inlägg, inte behöver känna sig diskriminerad. Ps. Du är ute på djupt vatten när du pratar om ”dem” och ”vi” också. Litet tips bara. Ds

  • Daniel Svara

   Finns andra saker man kan bli diskriminerad för, men du kanske tillhör dem som tror att bara för att man har alla de där sakerna så får man allt serverat på silverfat.

   Och det här med dem och vi är bara larvigt att påpeka. Om jag talar om romerna/zigenarna som folkgrupp så är det väl bara naturligt att säga ”dem”? Man behöver inte tolka in någon slags rasistisk ”vi mot dem”-tanke i allting.

 2. Christopher Svara

  Eftersom du inte gillar politisk korrekthet så kan du väl för fan bara fråga henne om hon är zigenare eller gothare?

Skriv ett par väl valda ord vettja!